Υγεία

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη χρήση του αντηλιακού

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν λάθος το αντηλιά θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Το ξέρεις ότι, σύμφωνα με έρευνες, μόλις το 43% των ανθρώπων γνωρίζουν τι σημαίνει αντηλιακή προστασία.

Έχεις αναρωτηθεί μήπως εσύ ανήκεις στο 57% και κατά βάθος δε γνωρίζεις την αναγκαιότητα της καθημερινής αντηλιακής προστασίας που πρέπει να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου;

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από την αρχή και από τα πιο βασικά. Για ποιο λόγο πρέπει να εφαρμόζουμε χειμώνα, καλοκαίρι αντηλιακό;

Φοράμε αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα για να το προστατεύσουμε από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας όλο τον χρόνο.

Οι υπέρυθρες ακτινοβολίες του ήλιου δε βλάπτουν μόνο το καλοκαίρι -έχουν την δυνατότητα και διαπερνούν τα σύννεφα, χωρίς καμιά δυσκολία, όλο τον χρόνο.

Το αντηλιακό έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος. Παράλληλα, προλαμβάνει την εμφάνιση πανάδων και αποχρωματισμών, ενώ συμβάλλει στη μείωση των κόκκινων φλεβών και των κόκκινων σημείων στο πρόσωπο.

Τέλος, για τις γυναίκες που νοιάζονται για την επιδερμίδα τους -και είμαστε πολλές- αξίζει να τονίσουμε ότι με την αντηλιακή προστασία καθυστερούμε και προλαμβάνουμε την εμφάνιση ρυτίδων αλλά και πρόωρων σημαδιών γήρανσης.

Αξίζει να μιλήσουμε με ποσοστά και να αναφέρουμε ότι το 90% από τα σημάδια γήρανσης δεν οφείλεται στην ηλικία αλλά στην έκθεση της επιδερμίδας, στον ήλιο.

Πότε και πώς εφαρμόζουμε αντηλιακό;

Η εφαρμογή του αντηλιακού γίνεται ακριβώς όπως της ενυδατικής και συνίσταται να εφαρμόζεται τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.

Αυτό είναι ένα ικανοποιητικό διάστημα ώστε να δράσει το προϊόν. Αν βάζουμε αντηλιακό την στιγμή που βγαίνουμε στον ήλιο, τα συστατικά δεν προλαβαίνουν να δράσουν και έτσι δεν προστατευόμαστε από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν σε εμάς ακόμα κι όταν είμαστε στη σκιά ή έχει συννεφιά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προστατευμένοι όλη την ώρα, όλο τον χρόνο.

Φοράμε αντηλιακό χειμώνα, καλοκαίρι στα σημεία που εκτίθενται στον ήλιο. Με άλλα λόγια, εντάσσουμε στην καθημερινή μας περιποίηση την αντηλιακή κρέμα, μετά την ενυδατική ή βρίσκουμε ένα προϊόν δύο σε ένα. Επιπλέον, δεν ξεχνάμε μέρη του σώματος όπως λαιμός, ντεκολτέ, χέρια, πατούσες, δάχτυλα ποδιών.

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό, είναι ότι το αμελούμε όταν έχουμε μαυρίσει.

Ισχύει ότι οι ανάγκες της επιδερμίδας σε αντηλιακή προστασία είναι πολύ μεγαλύτερες στις αρχές του καλοκαιριού, όταν το δέρμα είναι ακόμα λευκό. Ωστόσ, δεν αμελούμε την εφαρμογή όταν μαυρίζουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε αντηλιακό με μικρότερο δείκτη, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται η μη χρήση του.

Το μαυρισμένο δέρμα απορροφά το 90% των ακτίνων Β, αλλά δεν απορροφά τις ακτίνες Α.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος πρόωρης γήρανσης παραμένει.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το αντηλιακό δεν έχει καμία σχέση με το λάδι σώματος/μαυρίσματος. Είτε σκόπιμα για να μαυρίσουμε ή απλά για να αποκτήσει η επιδερμίδα λαμπερή όψη τα οφέλη ενός λαδιού σταματούν στην περιποίηση του δέρματος.

Αν πρέπει να προτείνουμε την σωστή χρήση, τότε αυτή είναι μετά το μπάνιο, για ενυδάτωση σε βάθος!

Τέλος, πρέπει πάντα να αγοράζουμε αντηλιακό προσώπου και σώματος και δεν μπορούμε το καθένα να το χρησιμοποιούμε σε διαφορετικό σημείο, από αυτό που αναφέρεται.

Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν διαφορετική σύσταση και τα συστατικά τους καλύπτουν διαφορετικές επιφάνειες και ανάγκες.

Το αντηλιακό σώματος μπορούμε να το χρησιμοποιούμε σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ και του σώματος σε όλα τα υπόλοιπα σημεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...