Αυτοδιοίκηση

Ταχιάος: Θεωρώ ότι η εκλογή μου θα στενοχωρήσει τον Τσίπρα

Ο Κώστας Ζέρβας πολιορκούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να του δώσει το χρίσμα για τον δήμο Θεσσαλονίκης, τονίζει με συνέντευξή του στον «Ε.Τ.» ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος.

Ηρεμος, επικοινωνιακός, με χιούμορ και αυτοπεποίθηση –παρά την πίεση των ημερών– ο υποψήφιος της Ν.Δ. για τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας υπογραμμίζει ότι δεν θα γίνει πολιτικός χαμαιλέοντας για ψήφους, «μπηχτή» που αφορά τον κ. Ζέρβα. Αναφέρεται στη διαδρομή του αντιπάλου του, ξεκαθαρίζει ότι προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και ότι τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους δημότες να τους συγκρίνουν με βάση το έργο τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Υπογραμμίζει ότι η πόλη δεν μπορεί να μείνει ούτε πίσω, ούτε στον λαϊκισμό και προσθέτει ότι η εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης θα στεναχωρήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην προηγούμενη συνέντευξή σας στον «Ε.Τ.» είχατε δηλώσει ότι προτιμάτε την κ. Νοτοπούλου για τη «μάχη» της β’ Κυριακής. Τελικά, θα αναμετρηθείτε με τον κ. Ζέρβα. Τον θεωρείτε εύκολο αντίπαλο;

Μιλάτε για έναν πολιτικό που έχει προσπαθήσει να καταφέρει: να τον θεωρεί το ΠΑΣΟΚ δικό του παιδί, αρκετοί Νεοδημοκράτες να τον θεωρούν Νεοδημοκράτη επειδή έκανε μια guest εμφάνιση σε ψηφοδέλτιο, να ψάχνει το χρίσμα της Ν.Δ. πολιορκώντας τον Μητσοτάκη και μετά να προβάλλει ως ανεξάρτητος πολέμιος του κομματισμού, να θυμίζει στους «Μπουταρικούς» ότι ήταν στη διοίκηση Μπουτάρη, όπως και να θυμίζει στους «αντιμπουταρικούς» ότι τα «έσπασε» με τη διοίκηση Μπουτάρη, και βέβαια στην τελική ευθεία μιας εκλογικής μάχης να τον στηρίζει… σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό δεν είναι ένας αντίπαλος! Είναι έξι αντίπαλοι σε συσκευασία ενός (γελάει). Είμαι ένας εναντίον έξι στον β’ γύρο, αλλά πιστεύω ότι θα νικήσω! Γιατί -αν μη τι άλλο- είμαι αληθινός, ίδιος κι απαράλλαχτος έναντι όλων και οι Θεσσαλονικείς το ξέρουν. Δεν αλλάζω «εκδοχές» ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνομαι. Εγώ δεν ήμουν ποτέ και ούτε τώρα θα γίνω πολιτικός χαμαιλέοντας για τις ψήφους!
Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματά σας απέναντι στον Κώστα Ζέρβα; Γιατί ο Θεσσαλονικιός να επιλέξει εσάς;

Επειδή δεν είναι ωραίο να «ευλογώ τα γένια μου» καλώ τους συμπολίτες μου να συγκρίνουν τα πρόσωπά μας, μέσα από το έργο μας. Το κριτήριο να είναι ποιος μπορεί να κάνει δουλειά για την πόλη και ποιος μπορεί να αποδείξει πως έχει κάνει έργο για την πόλη. Με τον κ. Ζέρβα είμαστε της ίδιας γενιάς, προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και θητεύσαμε σε διαφορετικό χρόνο και οι δύο στην αυτοδιοίκηση. Ας δούμε ποιο είναι το αποτύπωμα του καθενός μας στη Θεσσαλονίκη. Σε ό,τι αφορά εμένα, είμαι περήφανος που εμβληματικά έργα όπως η Νέα Παραλία, το Δημαρχείο, η αλάνα της Τούμπας, έχουν και τη δική μου σφραγίδα. Μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι ένας δήμαρχος για όλους και κυρίως ένας δήμαρχος που θα καταθέσει την ψυχή του και θα δουλέψει για το καλό της πόλης.

Μοιράζεστε το ίδιο όραμα με τη Ν.Δ. για τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος;

Η Ν.Δ. εξέφρασε μια στήριξη στην υποψηφιότητά μου, προφανώς διαπιστώνοντας ότι την εκφράζουν τα αυτοδιοικητικά μου χαρακτηριστικά και οι στόχοι μου. Είμαι Νεοδημοκράτης και δεν έκρυψα ποτέ μου ότι ανήκω στον χώρο αυτής της μεγάλης παράταξης. Θεωρώ σίγουρο ότι η εκλογή μου στη θέση του δημάρχου θα στενοχωρήσει τον κ. Τσίπρα που θα δει τον υποψήφιο της Ν.Δ. να κερδίσει την εκλογική μάχη, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό. Τώρα είναι καιρός να δούμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης όλοι μαζί. Η πόλη δεν μπορεί να μένει ούτε πίσω, ούτε στον λαϊκισμό. Πρέπει να πάει μπροστά. Είχαμε επιλέξει να διχαζόμαστε σε αυτήν την πόλη με ανοησίες και με θέματα που δεν αφορούν στην πραγματική ζωή της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να δούμε μακριά, ψηλά και η Θεσσαλονίκη να «καβαλήσει» το κύμα της πολιτικής αλλαγής που έρχεται, καθώς η επόμενη κυβέρνηση είναι κυβέρνηση της Ν.Δ.

Εχοντας εξασφαλίσει από την α’ Κυριακή έντεκα δημοτικούς συμβούλους, έχετε σκεφτεί με ποια ή ποιες άλλες παρατάξεις θα μπορέσετε να συνεργαστείτε;

Προφανώς και έχω σκεφτεί αλλά ό,τι έχει ειπωθεί έχει ειπωθεί. Στον β’ γύρο οι Θεσσαλονικείς καλούνται να αποφασίσουν ποιος θα διοικήσει την πόλη. Οχι ποιο «δίδυμο» ή «τριανδρία» θα διοικήσει. Καλούνται να επιλέξουν έναν. Τον δήμαρχο. Μετά θα δούμε τι συνεργασίες μπορούν να γίνουν και σε ποια βάση. Πρόθεσή μου, πάντως, είναι να υπάρξει διοίκηση, αρκεί να υπάρχει αντίστοιχη προθυμία και σε άλλες πλευρές.

Καθαριότητα, ασφάλεια και υποστήριξη μεγάλων έργων οι προτεραιότητες
Πόσο «υπεύθυνα» -όπως είναι και το όνομα του συνδυασμού σας- μπορείτε να δεσμευτείτε ότι θα κάνετε πράξη το πρόγραμμα που έχετε καταθέσει στους Θεσσαλονικείς;

Οσο υπεύθυνα μου επιτρέπει η υποχρέωση σχηματισμού διοίκησης με τη συμμετοχή άλλων 4-6 παρατάξεων. Θέλω να πιστεύω ότι θα βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας και θα μπορέσουν να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις που θα ικανοποιούν και την πλειονότητα των Θεσσαλονικέων. Ωστόσο, οι προγραμματικές μου θέσεις για την καθαριότητα, την ενίσχυση της ασφάλειας και την υποστήριξη των μεγάλων project που πρέπει να γίνουν στη Θεσσαλονίκη, παραμένουν για μένα προτεραιότητες. Η πόλη πρέπει ναι είναι καθαρή κι αν χρειαστεί η συνδρομή ιδιωτών, θα πρέπει να αποφασιστεί. Το κέντρο της πόλης πρέπει να «απελευθερωθεί» από τη δικτατορία της εγκληματικότητας που βρίσκει «άσυλο» στην οριοθετημένη πανεπιστημιούπολη.

.eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...