Μέση Ανατολή

Σφοδρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή: Νεκροί 8 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί

Μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη - Νεκρός διοικητής της Χαμάς σε στοχευμένη επίθεση - Ρουκέτες και Αεροπορικές επιδρομές

Στους 11 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, με τους τελευταίους να εκτοξεύουν ρουκέτες και το Ισραήλ να απαντά με αεροπορικές επιδρομές. 

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Ασκελόν (νότιο Ισραήλ) εξαιτίας μίας από τις δεκάδες παλαιστινιακές ρουκέτες που εκτοξεύονται από χθες Σάββατο από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εκπρόσωπός της δεν έδωσε άλλη διευκρίνιση για τα θύματα. Ο θάνατός τους ανεβάζει στους τρεις τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν με προέλευση τον παλαιστινιακό θύλακο αφότου ξεκίνησε αυτή η νέα έξαρση της βίας. Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια των ισραηλινών αντιποίνων.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τα πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακο σε απάντηση για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του εδάφους του.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως οι δύο Παλαιστίνιοι, ο Μπιλάλ αλ-Μπάνα και ο Αμπντουλάχ Αμπού αλ-Άτα, επλήγησαν από ισραηλινή επιδρομή στο ανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.

Νεκρός διοικητής της Χαμάς

Το Ισραήλ σκότωσε έναν διοικητή της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα σε μια στοχευμένη επιδρομή, όπως τη χαρακτήρισε ο στρατός, και Παλαιστίνιοι δήλωσαν πως ήταν η πρώτη τέτοια ενέργεια από τον πόλεμο του 2014 στον παλαιστινιακό θύλακο.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός ανέφερε πως ο Χάμεντ Άχμεντ Αμπέντ Χούντρι ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά κεφαλαίων από το Ιράν σε ένοπλες παρατάξεις στη Γάζα. Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα με στόχο το αυτοκίνητό του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...