Πολιτική

Εκ των έσω... έφυγε η φωτoγραφία με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

Αναζητούν στο πρωθυπουργικό επιτελείο τον δράστη που διέρρευσε την φωτογραφία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην προεκλογική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο αναζητείται ο … δράστης που φωτογράφισε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Άρη Ανδρικόπουλο να ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις με κορυφαίους  ΣΥΡΙΖαίους την περασμένη Παρασκευή στο Σύνταγμα, λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα καθώς ο κ. Ανδρικόπουλος δεν βρέθηκε απλώς στο πάνω μέρος της πλατείας ανακατεμένος στο πλήθος, αλλά στον πριβέ χώρο πέριξ του πρωθυπουργικού πόντιουμ ο οποίος ήταν περιφραγμένος από κιγκλιδώματα φρουρούμενα με αστυνομικούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το face control ήταν αυστηρότατο διότι πλην του αρχηγού της ΕΛΑΣ βρίσκονταν μέσα κι άλλοι που έπρεπε να περάσουν … απαρατήρητοι. Σημειώνεται ότι επετράπη είσοδος μόνον σε έναν - δυο φωτογράφους και μόνον για να φωτογραφήσουν γκρο και ανφάς τον κ. Τσίπρα.  Συνεπώς εκείνος που τράβηξε τις φωτογραφίες ήταν ένας εκ των 100 περίπου ατόμων που πέρασαν το ΣΥΡΙΖΑΐκο κοντρολ.

«Σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα»

«Σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και παράνομη πράξη που επισύρει ποινή προσωρινής απόλυσης» (σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. β) από την ΕΛΑΣ συνιστά η πρωτοφανής επιλογή του Αρ.Ανδρικόπουλου και του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Χρήστου Δραγατάκη να δώσουν το παρών στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Αστυνομίας που ένας αρχηγός της δίνει το παρών σε κομματική συγκέντρωση. Πρόκειται για κάτι που απαγορεύεται για όλους τους ενστόλους και τώρα υπήρξε αυτή η παράβαση-πρόκληση από τον ίδιο το αρχηγό του Σώματος.

Ακόμη η παρουσία των Ανδρικόπουλου και Δραγατάκη στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό επιχείρημα πολλών αξιωματικών της ΕΛΑΣ που αποπέμφθηκαν στις πρόσφατες κρίσεις, προκειμένου να στοιχειοθετήσουν νομικά ότι υπήρχε δόλος και κομματικά κριτήρια στην απόφαση της ηγεσίας να τους εκδιώξει από την ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ