Ελληνοτουρκικά

Στυλιανίδης για το DEB στη Θράκη: «Εκτελεστικός βραχίονας της Τουρκίας σε ευρωπαϊκό έδαφος» (βίντεο)

«Για μένα το αποτέλεσμα αυτό ήταν αναμενόμενο που παρακολουθώ χρόνια το κομμάτι αυτό της πολιτικής», ήταν το αρχικό σχόλιο του υποψήφιου βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη σε ερώτηση για το πώς κρίνει τις επιδόσεις του μειονοτικού κόμματος, ΚΙΕΦ, στη Ροδόπη και τη Ξάνθη στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής.

«Η επιδίωξη της Τουρκίας είναι διπλή, η πρώτη είναι γεωπολιτική και η δεύτερη εσωτερική, πολιτική», συμπλήρωσε και εξήγησε: «Η γεωπολιτική επιδίωξη είναι να πολεμήσει συστηματικά για να μετατρέψει τη θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα - βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης - σε εθνική τουρκική μειονότητα, ώστε να αποκτήσει εκτελεστικό βραχίονα μέσα σε ευρωπαϊκό χώρο. Η πολιτική επιδίωξη είναι να μετρήσει δυνάμεις και ποσοστό επιρροής πάνω στη μουσουλμανική μειονότητα, δηλαδή πάνω στους Έλληνες πολίτες, για να το χρησιμοποιήσει ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών, με στόχο να έχει τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση».

Εν συνεχεία ο κ. Στυλιανίδης κατήγγειλε μέσω του ΑΝΤ1 την αδιαφορία της Κυβέρνησης για τις περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης τονίζοντας πως «ο γειτονικός εθνικισμός βρίσκει έδαφος, παρεμβαίνει στο εσωτερικό, χρησιμοποιεί τη μειονότητα, επιδιώκει να εργαλειοποιήσει τους φιλήσυχους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...