Εσωτερική Ασφάλεια

Στο νοσοκομείο στα Τίρανα ο «Φτερωτός Μαραντόνα» -Το γράμμα στην αστυνομία για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο 32χρονος καταζητούμενος για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, γνωστός και ως «Φτερωτός Μαραντόνα», τον οποίο και συνέλαβαν οι αρχές της Αλβανίας έπειτα από ενέδρα λίγο έξω από τα Τίρανα.

Ο «φτερωτός Μαραντόνα» νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο των Τιράνων. Οπως έγινε γνωστό από αλβανικά μέσα, το βράδυ της Κυριακής, ο 32χρονος μαζί με συνεργό του, έπεσαν σε ενέδρα που τους είχε στήσει σε περιοχή έξω από τα Τίρανα, αντίπαλη ληστρική συμμορία. Από τους πυροβολισμούς ο 22χρονος συνεργός του έπεσε νεκρός, ενώ ο «φτερωτός Μαραντόνα» έπεσε βαριά τραυματίες.

Σε βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα συλλήψεις από τις οι Ελληνικές Αρχές, έπειτα από την εξιχνίαση τις δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τα στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του. Να θυμίσουμε πως ο συνεργός του που εμπλέκεται στη δολοφονία του ποινικολόγου είχε συλληφθεί από την αστυνομία, σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα πριν προλάβει να διαφύγει και εκείνος για την Αλβανία.

Οι ληστείες σε Τράπεζες ανά την Ελλάδα
Ο Αλεξάντερ Μάτα, όπως είναι το όνομά του, διαφεύγει της σύλληψης εδώ και δυο χρόνια, ενώ πραγματοποιούσε ληστείες σε Τράπεζες και κοσμηματοπωλεία σε Αττική και Πελοπόννησο προκειμένου να χρηματοδοτεί την παρανομία του. Η τελευταία του ληστεία που ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία έγινε σε κοσμηματοπωλείο στους Αμπελόκηπους το περασμένο Φεβρουάριο. Εκεί ο δράστης είχε χαστουκίσει την ιδιοκτήτρια, που απειλούσε με όπλο τύπου «ούζι», καθώς πίστεψε πως προσπάθησε να ειδοποιήσει την αστυνομία.


Η εικόνα του 32χρονου, του «Φτερωτού Μαραντόνα» όπως διέρρευσε στο διαδίκτυο
Πριν τη ληστεία αυτή, η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει αποτυπώματά του και σε ληστεία Τράπεζας στη Μεσσηνία, από την οποία οι δράστες είχε αποχωρήσει σε κλεμμένο αυτοκίνητο με πινακίδες Κρήτης.

Το σημείωμα του «φτερωτού Μαραντόνα» στην αστυνομία
Η πρώτη εμφάνιση του «φτερωτού Μαραντόνα» έπειτα από την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την σύλληψη του συνεργού του Μάτα, Ι. Μπραχιμάϊ, ήταν τον Ιούνιο του 2018 σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου είχε αφήσει και σημείωμα, απευθυνόμενος προς την Αστυνομία και αναφέροντας πως δεν έχει σχέση με την δολοφονία του αείμνηστου ποινικολόγου.

Ο «φτερωτός Μαραντόνα» έγραφε στο συγκεκριμένο σημείωμα: «Στην υπόθεση του κ. Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ