Πολιτική

Στις 30 Μαΐου θα δώσει εξηγήσεις για τη Novartis ο Λοβέρδος

Στις 30 Μαΐου θα δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος όπως αναμενόταν ζήτησε σήμερα προθεσμία δια του δικηγόρου του, Άγγελου Καραχάλιου.

Κατά το διαβιβαστικό των εισαγγελέων διαφθοράς προς την Βουλή , ο πρώην υπουργός ελέγχεται για με το αδίκημα της κατ’εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας «στρεφομένης κατά του Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης».

Ο πρώην υπουργός καλείται για την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας, για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

«Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη», είχε πει ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή και συνέχισε: «Επί ενάμιση χρόνο ταλαιπωρούνται και δυσφημούνται βάναυσα δέκα Έλληνες πολίτες, που συμβαίνει να είναι και αντιπολιτευόμενα της κυβερνητικής παράταξης, πολιτικά πρόσωπα!

Σχοινοτενείς και παρατεταμένες διαδικασίες, αντί για τις γρήγορες και σταθερές διαδικασίες του Συντάγματος. Αρνηθήκατε ως πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή τη συνταγματική διαδικασία και επιλέξατε τις διαδικασίες των εκκρεμοτήτων. Επί ενάμιση χρόνο τώρα διατηρούνται εκκρεμότητες που αφορούν τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Δηλαδή επιλέξατε σκοπίμως την πολιτική σπίλωση και κατασυκοφάντηση. Κι έρχεται μία υπόθεση στη Βουλή τώρα, σε προεκλογικό χρόνο και με προαναγγελίες από μέρος του φιλοκυβερνητικού τύπου, που έχει άμεση και απευθείας ενημέρωση από συγκεκριμένες δικαστικές αρχές, όπως φαίνεται.

Ο κύριος Λοβέρδος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως «είναι εκείνος που έδωσε την εντολή και κάλυψε πολιτικά τη σκευωρία. Τώρα υιοθέτησε και το πιο άθλιο και το πιο ανήθικο και το πιο τραγελαφικό συνάμα ψέμα ενός κουκουλοφόρου, πως ενημέρωσα εγώ – είπε και ο Πρωθυπουργός – κρυφά την Novartis τον Δεκέμβριο του 2010 ότι θα γίνει κούρεμα των ομολόγων το 2012, με το PSI.

Καλά, καθόλου τσίπα δεν υπάρχει; Το 2010 δεν υπήρχε καν σκέψη για κούρεμα ομολόγων. Αυτό έγινε το 2012!!! Και το κούρεμα των ομολόγων των προμηθευτών της Υγείας, των δικαστών και των μικροομολογιούχων, μας ανακοινώθηκε μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο από το Υπουργείο Οικονομικών ανήμερα της απόφασης του κουρέματος.

Εγώ όμως σύμφωνα με την «κατάθεση» ενός κουκουλοφόρου, ως μάντης Κάλχας, το είχα μαντέψει το 2010. Ή μήπως εννοεί ο κουκουλοφόρος πως ενημέρωσα εγώ για την πληρωμή μέσω ομολόγων των προμηθευτών της Υγείας, που έγινε από προηγούμενη υπουργό από εμένα που τώρα είναι μαζί σας; O Γκαίμπελς ήταν ένας απαίσιος επαγγελματίας εγκληματίας. Αυτοί που τα κάνουν αυτά είναι απαίσιοι εγκληματίες της συμφοράς» απάντησε ο κύριος Λοβέρδος.

Κατήγγειλε ως ψέμματα τα όσα του καταλογίζονται για το φάρμακο Gilenya, αναφέροντας συγκεκριμένα τους λόγους: «Τιμολογήθηκε με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές. Δόθηκε στο Gilenya κανονική νόμιμη τιμή, δηλαδή 1930 ευρώ. Και την ίδια ημέρα, την ίδια ημέρα το εντάξαμε στα νοσοκομειακά φάρμακα και με αυτό τον τρόπο η τιμή του έπεσε στα 1680 €. Δηλαδή πιο κάτω από όλες τις έως τότε τιμές στην ΕΕ. Και τα ευρώ αυτά δεν τα έδωσαν οι πολίτες αλλά βγήκαν από τα ταμεία της εταιρείας!!! Και λένε για την Κύπρο πως τάχα ήτανε φθηνότερο!!! Στην Κύπρο, όμως, το φάρμακο αυτό μπήκε στην αγορά και τιμολογήθηκε πολύ αργότερα, τον Μάρτιο του 2012, με τιμή 1995 ευρώ. Σε εμάς ήταν τουλάχιστον 300 ευρώ παρακάτω.

Είστε ψεύτες, είστε συκοφάντες, είστε κοινοί κακοποιοί!.Λένε οι ψευδομάρτυρες πως το φάρμακο αυτό ήταν νέο και απαγόρευε η τρόικα να βάζουμε νέα φάρμακα. Ψέματα!!! Ποτέ η τρόικα δεν έθεσε τέτοια απαγόρευση. Εγώ δεν έβαζα νέα φάρμακα γιατί ήταν ακριβά και χρήματα δεν είχαμε. Και εξαίρεσα αυτό το φάρμακο διότι ήταν απλό χάπι που αντικαθιστούσε διήμερη νοσοκομειακή θεραπεία. Δηλαδή ήταν καλό, σωτήριο, για τους ασθενείς, αλλά και για τα οικονομικά της υγείας. Και δεν κοκκινίζουν από ντροπή. Τα λένε αυτά δύο χρόνια τώρα. Και ακόμη, άλλο φάρμακο τότε δεν κυκλοφορούσε. Άδεια κυκλοφορίας για άλλο φάρμακο, αντίστοιχο του Gilenya, δόθηκε αργότερα, το 2013.  Δύο χρόνια δηλαδή μετά από μένα!

Ουδέποτε ασχολήθηκα με φάρμακα. Από τα 12.000 σκευάσματα ρωτούσα μόνο αν η μείωση της δαπάνης συνολικά ήταν σύμφωνη με τους στόχους μας να περικόπτουμε όσα χρήματα μπορούσαμε περισσότερα. Και συμφωνούσαν πως επιτυγχάναμε τους στόχους μας η τρόικα, το Υπουργείο Οικονομικών και μελετητικοί οργανισμοί όπως ο ΙΟΒΕ. Και πάντα ρωτούσα αν είναι ομόφωνες οι αποφάσεις της επιτροπής. Και πάντοτε ήταν! Όλες!.

Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Την βάναυση συμπεριφορά σας την ένοιωσα και στο πετσί μου ως υπουργός με προπηλακισμούς και ξυλοδαρμούς. Με είπαν και με λένε ( και προσφάτως η «Αυγή») «δολοφόνο» γιατί δήθεν δημοσίευσα τις φωτογραφίες οροθετικών, ενώ η δημοσίευση αυτή αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα. Με είπαν «κατάσκοπο» και ήρθε η σχετική υπόθεση στην Ολομέλεια, που ψήφισε πως δεν είμαι!!! Τί γελοιότητα!!! Είπαν ότι δήθεν ιδιωτικοποίησα ένα δημόσιο νοσοκομείο, το Ερρίκος Ντυνάν, που ποτέ δεν ήταν δημόσιο και έβγαλαν τη φωτογραφία μου σε πολλά φιλοκυβερνητικά αρνητικά πρωτοσέλιδα!

Πρώτον διότι το κόμμα μας, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, είναι ο βασικός τους στόχος. Και όπως το ίδιο το κόμμα δήλωνε, αφού δεν τους βγήκαν οι γέφυρες, επανέρχονται και καταφεύγουν στη λάσπη.

Δεύτερον, γιατί το ΠΑΣΟΚ έκανε τις μεγαλύτερες περικοπές στον χώρο της σπατάλης. Ενας βουλευτ΄ςη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι περικοπές έγιναν γιατί μας το επέβαλε η τρόικα και δεν γνώρισε ότι το κάναμε από το 2009 και πήγαμε με τις 3 χαμηλότερες τιμές της ΕΕ που το αλλάξατε εσείς εις βάρος των πολιτών. Εγώ είμαι εκείνος ο υπουργός που κατοχύρωσε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ΕΟΠΥΥ, τον προσδιορισμό της τιμής φαρμάκων με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές στην ΕΕ (που ο ΣΥΡΙΖΑ την μετέτρεψε σε τιμολόγηση με βάση τις δύο χαμηλότερες τιμές στην ευρωζώνη, δηλαδή προσδιόρισε με ακριβότερα κριτήρια την τιμολόγηση), που επανεισήγαγα τη θετική λίστα φαρμάκων επιβάλλοντας και «διόδια» για να ενταχθεί ένα φάρμακο στην λίστα αυτή, και παίρνοντας από τις εταιρείες με μία απλή κίνηση 262 εκ ευρώ το 2011, εγώ έκανα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προμήθειας φαρμάκων στα νοσοκομεία, εγώ καθιέρωσα, προπηλακιζόμενος, το rebate, το claw back και τους κλειστούς προϋπολογισμούς στο φάρμακο, δηλαδή το κράτος να δίνει δύο δις για τα φάρμακα όσο κι αν συνταγογραφούν οι γιατροί, εγώ εν τέλει πήρα πίσω πολλά δις από τη σπατάλη και τη διαφθορά στη φαρμακευτική δαπάνη, που μείωσα όλων τα κέρδη, προφανώς και της Novartis, που επί ΣΥΡΙΖΑ όμως αυξήθηκαν. Εγώ, λοιπόν, πρέπει, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ να δολοφονηθώ πολιτικά και ο αγώνας των κυβερνήσεών μας να συκοφαντηθεί όσο περισσότερο γίνεται!

Τρίτον, γιατί τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρίσκομαι πιο μπροστά κι από την πρώτη γραμμή της μαχόμενης αντιπολίτευσης. Κι έπρεπε αυτό να το πληρώσω.

Τέταρτον, γιατί όλοι συμφωνούν πως η επιλογή Τσίπρα είναι να πάμε σε εκλογές με σκανδαλολογία. Δεν σας βγαίνει όμως. Βγαίνουν χαρτιά εναντίον σας. Εγώ δεν φοβάμαι. Εσείς θα φάτε τις αγωγές και τις μηνύσεις του λαού στην κάλπη

Πέμπτον, γιατί η επιδίωξη τους να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα, όπως ο ίδιος ο Τσίπρας έλεγε, μέσω Novartis κατέρρευσε, αποδείχτηκε σκευωρία και πρέπει με κάποιο τρόπο να αποφωνηθεί. Από μεγαλύτερο σκάνδαλο έγινε το μεγαλύτερο φιάσκο και Χρησιμοποιούμαι εγώ, για να αποδείξουν οι Ρασπούτιν πως όλο και κάπου είχαν δίκιο και πως ο εξευτελισμός τους δεν είναι πλήρης και τέλειος!!!

Έκτον, αυτά τα κάνουν αδίστακτοι κακοποιοί, δεν ωροδούν προ ουδενός και για κανένα λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον.

Για ψήφους τελικά στήθηκε και συνεχίζεται καταρρακωμένη αυτή η σκευωρία. Γι΄αυτούς και για άλλους λόγους είμαι σήμερα στο στόχαστρο μιας ομάδας πολιτικών κακοποιών. Επαναλαμβάνω εδώ τώρα και τελειώνω την ομιλία μου, τη φράση με την οποία απαντώ στους χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν να με στηρίξουν: Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω! Δίνω σήμερα λόγο τιμής!».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ