Κοινωνία

Σπείρα μετέφερε παράνομους μετανάστες μέσα σε πολυτελή τζιπ - Δείτε τις εικόνες

Μεταφορές παράνομων μεταναστών μέσα στην πολυτέλεια!

Έναν ιδιαίτερο τρόπο είχε βρει σπείρα, προκειμένου να μεταφέρει παράτυπους μετανάστες δίχως να κινεί υποψίες: χρησιμοποιούσε πολυτελή τζιπ.

Η σπείρα παραλάμβανε τους παράτυπους μετανάστες στον Εβρο και τους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, χρησιμοποιώντας τα πολυτελή τζιπ. Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα μέλη της σπείρας. Πρόκειται για αλλοδαπούς από 24 έως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς-προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της χώρας, κλοπής, απείθειας και βεβαιώθηκε παράβαση για παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας.

Ενα από τα τζιπ που χρησιμοποιούσε η σπείρα
Στο πλαίσιο έρευνας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας σε περιοχές του Εβρου, το Σάββατο. Οι δύο από αυτούς, 36 και 24 ετών, βοηθούσαν 16 παράτυπους μετανάστες να μπουν παράνομα στην Ελλάδα. Ο τρίτος, 36 ετών, ήταν ο οδηγός που θα τους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας. Το τέταρτο μέλος της σπείρας, ένας 45χρονος, εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα είχε αποβιβάσει 12 από τους παράτυπους μετανάστες, που ήταν τόσο στον χώρο επιβατών του αυτοκινήτου, όσο και στον χώρο των αποσκευών.

Ο 45χρονος πριν από την επιβίβαση και μετά την αποβίβαση των μεταναστών άλλαξε τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσε. Στο πλαίσιο της έρευνας που έγιναν στα δύο πολυτελή τζιπ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας (για τα 2 είχε δηλωθεί κλοπή και για το 1 απώλεια), 11 κινητά τηλέφωνα και 670 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ