Περιβάλλον

Σπάνιες εικόνες που σοκάρουν: Τεράστιος πύθωνας καταπίνει ακόμα μεγαλύτερο πύθωνα αλλά αδυνατεί να τον χωνέψει και τον βγάζει ατόφιο


Ένας πύθωνας τεσσάρων μέτρων, αφού προσπάθησε χωρίς επιτυχία να χωνέψει έναν ακόμα μεγαλύτερο πύθωνα, άρχισε τις προσπάθειες να αποβάλει το θήραμά του, μπροστά στον φωτογραφικό φακό δύο σοκαρισμένων Αυστραλών κτηνοτρόφων.

Μάρτυρες ενός πραγματικά ανεπανάληπτου περιστατικού έγιναν οι ιδιοκτήτες μία φάρμας στη βορειοδυτική Αυστραλία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένας πύθωνας τεσσάρων μέτρων που είχαν εντοπίσει στο κτήμα τους, αδυνατούσε να χωνέψει το γεύμα που μόλις είχε καταναλώσει.

Όλα ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες, όταν το ζευγάρι των κτηνοτρόφων από την πόλη του εντόπισαν το τεράστιο ερπετό να λιάζεται σε εμφανές σημείο του αγροκτήματος, ενώ αμέσως αντιλήφθηκαν πως μόλις είχε ολοκληρώσει το γεύμα του, καθώς αδυνατούσε να κινηθεί και το σώμα τους ήταν εμφανώς πρησμένο.

Οι έκπληκτοι ιδιοκτήτες αφού σιγουρεύτηκαν πως το περιεχόμενο του στομαχιού του ερπετού δεν ήταν κάποιο από τα ζώα της φάρμας τους αποφάσισαν να μεταφέρουν το φίδι σε κέντρο προστασίας άγριων ζώων της περιοχής, όμως στην προσπάθεια να το μεταφέρουν στην καρότσα του αγροτικού τους οχήματος, κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στο στόμα του πύθωνα, καθώς πιθανότατα αδυνατούσε να χωνέψει το θήραμά του και προσπαθούσε να το αποβάλλει από το εσωτερικό του.

Έτσι, αφού άφησαν το φίδι πίσω στο έδαφος, πήραν ανά χείρας τις φωτογραφικές τους μηχανές, ωστόσο όσα επακολούθησαν ξεπερνούσαν κυριολεκτικά κάθε φαντασία.

Αρχικά, διαπίστωσαν ότι από το στόμα του ερπετού έβγαινε κάποιο άλλο είδος φιδιού ή σαύρας, κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι πρόκειται για κάποιο από τα δεκάδες μικρότερα είδη φιδιών της περιοχής, όμως λίγα λεπτά αργότερα συνειδητοποίησαν πως θύμα του τετράμετρου πύθωνα ήταν ένα ακόμα μεγαλύτερο φίδι του ίδιου είδους, το οποίο είχε βρει άδοξο τέλος από τους τεράστιους και δυνατούς μυς του «κανίβαλου» ανταγωνιστή του.

Η απόπειρα αποβολής, τελικά, του πύθωνα - θύματος στέφθηκε από επιτυχία αρκετή ώρα αργότερα, ενώ οι σοκαρισμένοι κτηνοτρόφοι αδυνατούσαν να συλλάβουν όσα είχαν μόλις δει να συμβαίνουν ενώπιόν τους, με τις δεκάδες φωτογραφίες που κατάφεραν να τραβήξουν να αποτελούν ένα από τα συγκλονιστικότερα αποδεικτικά στοιχεία για τις καθημερινές μάχες ακόμα και μεταξύ των μεγαλύτερων και φονικότερων πλασμάτων της ευρύτερης περιοχής.

Τελικά, οι ιδιοκτήτες της φάρμας επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους του καταφυγίου ώστε να παραλάβουν το ζωντανό ερπετό, το οποίο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερα στο φυσικό του περιβάλλον, με την ελπίδα αν και όποτε ξανασυναντηθεί με κάποιο άλλου φίδι του ίδιου είδους, να προσπαθήσει να λύσει με πιο ειρηνικό και σίγουρα λιγότερο μακάβριο τρόπο τις όποιες διαφορές μαζί του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...