Κόσμος

Σκύλοι θεραπείας στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν για ανακούφιση από το άγχος

Αξιοθαύμαστη η πρωτοβουλία της Canine Concern Scotland, που εισάγει ομάδα σκύλων-θεραπείας στο αεροδρόμιο για υποστήριξη άγχους στους επιβάτες.

Οι επιβάτες της απογευματινής πτήσης από το Σαουθάμπτον στο διεθνές αεροδρόμιο του Aberdeen αναζητούσαν την τύχη των αποσκευών τους όταν η προσοχή τους στράφηκε σε κάτι λιγότερο αγχωτικό, καθώς μέλη της πρώτης ομάδας αγγλικών σκύλων θεραπείας αεροδρομίων βρέθηκαν στην Αίθουσα αφίξεων.

Μια ομάδα εφήβων κοριτσιών, που επισκέπτονταν το Αμπερντίν για έναν αγώνα κατάδυσης, ήταν οι πρώτες που εντόπισαν τα σκυλιά.

"Νομίζω ότι αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα", λέει η Έμα Μπόλτον, 14 ετών, με ενθουσιασμό. "Θα με ηρεμούσαν πολύ."

"Έχεις ευχάριστες σκέψεις όταν τα βλέπεις", εξηγεί η φίλη της Felicity Cronin, επίσης 14, "αντί να φοβάται κανείς πράγματα στο αεροδρόμιο προσφέρει κάτι άλλο "

Καθώς η ομάδα σκύλων θεραπείας στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν μετακινούνται μέσα από το τερματικό σταθμό φορώντας το αθλητικό φωτεινό κίτρινο μαντηλάκι που τα αναγνωρίζει ως "therapets", η επίδραση στους επιβάτες και το προσωπικό είναι  ιδιαίτερα θετική. Υπάρχει συστηματική έρευνα που δείχνει ότι τα σκυλιά μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική υγεία και την ευημερία, να ανακουφίσουν από το άγχος και να χαλαρώσουν τα νεύρα και αυτά τα σκυλιά εισάγονται από σήμερα  4 Μαΐου ειδικά για να βοηθήσουν τους αγχωτικούς ταξιδιώτες.

Η ομάδα θα αρχίσει να εργάζεται σε διάρκειας δύο ωρών προγράμματα και θα αποτελείται από 14 διαφορετικές φυλές σκύλων, που παρέχονται από την Canine Concern Scotland Trust, η οποία έχει ασχοληθεί με τα σκυλιά θεραπείας και τους εθελοντές τους σε όλη τη χώρα για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Τα ζώα θα ανακατεύονται με τους επιβάτες, κατά τη διάρκεια των πιο πολυσύχναστων περιόδων του αεροδρομίου, αρχικά εβδομαδιαίως.

Τα σκυλιά θεραπείας υφίστανται αυστηρή εκπαίδευση και αξιολόγηση για να εργαστούν σε ποικίλα περιβάλλοντα - τα σκυλιά μπορούν να παραμείνουν ήρεμα, να μην αντιδρούν σε δυνατούς θορύβους, ή άλλα ερεθίσματα - και ήδη επισκέπτονται σπίτια φροντίδας, νοσοκομεία, γηροκομεία και ακόμη και φυλακές, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη τακτική ομάδα σκύλων αεροδρομίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...