Κόσμος

Σκύλοι-θεραπείας εξαφανίζουν το άγχος από φοιτητές-Το πρωτοποριακό πρόγραμμα βρετανικού πανεπιστημίου

Άγχος για τις εξετάσεις; Ένα σκυλί θα μπορούσε να είναι η απάντηση!
Με τις τελεικές εξετάσεις προ των πυλών, η ομάδα που διαχειρίζεται το πρόγραμμα σκύλων βοηθών διδασκαλίας (Canine Teaching Assistants -CTAs) στο πανεπιστήμιο του Middlesex έχει πολλή δουλειά!

Το Middlesex είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχει δημιουργήσει ένα δομημένο πρόγραμμα εργασίας και δραστηριότητας για την εμπλοκή των σπουδαστών με τα CTAs.

Η επικεφαλής των κλινικών δεξιοτήτων, Fiona Suthers, εισήγαγε τα CTAs στο Πανεπιστήμιο τον Νοέμβριο του 2017 με τα δικά της σκυλιά για να μειώσει το άγχος μεταξύ των σπουδαστών. Η ακαδημαϊκή ομάδα ήταν τόσο εντυπωσιασμένη από τον αντίκτυπο που είχαν τα σκυλιά στους πέντε φοιτητές που δοκιμάστηκε, σε σημείο που το πρόγραμμα έχει επεκταθεί σε όλους τους φοιτητές και το προσωπικό.

Κάθε εβδομάδα οι σπουδαστές μπορούν να ασχοληθούν με τα σκυλιά στις σχετικές κλινικές συνεδρίες του κέντρου ευεξίας του Πανεπιστημίου. Κατά μέσο όρο περίπου 20 φοιτητές εμφανίζονται και το προσωπικό έχει εκπλαγεί από τη διαφορά μεταξύ του πλαισίου των φοιτητών όταν φτάνουν και όταν φεύγουν.

Αρκετοί μαθητές έχουν πει ότι τα σκυλιά τους έκαναν να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με το σπίτι, καθώς έχασαν το δικό τους οικογενειακό κατοικίδιο.

Η θεραπεία με σκύλους βοήθησε ιδιαίτερα τους φοιτητές που ήταν στα πρόθυρα να εγκαταλείψουν το πανεπιστήμιο. Τα σκυλιά χρησιμοποιούνται επίσης στην τάξη και με άλες αφορμές όπου οι σπουδαστές έχουν καλύτερη ευκαιρία να ασχοληθούν μαζί τους.

Σχολιάζοντας το έργο, η Fiona Suthers, δήλωσε:

"Ο αντίκτυπος των σκύλων στην ευημερία αναγνωρίζεται ευρέως από τον Εκτελεστικό Γραμματέα, τον Damian Hinds, τονίζοντας πρόσφατα τα οφέλη. Όταν παρουσιάσαμε αρχικά το σχέδιο δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς πίστευε ότι θα ήταν τόσο επιτυχημένο. Είναι δύσκολο να περιγράψουμε τον αντίκτυπο της ύπαρξης ενός σκύλου που βρίσκεται στη γωνία μιας τάξης. Μπορείτε να αισθανθείτε κυριολεκτικά τα επίπεδα πίεσης να μειώνονται. Είναι καταπληκτικό και είμαστε πολύ πρόθυμοι να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε αυτό που κάνουμε. Ενώ διάφορα πανεπιστήμια και σχολεία εισάγουν σκύλους στα προγράμματα πρόνοιας μαθητών και φοιτητών , το Middlesex πρωτοστατεί στην καθιέρωση σκύλων βοηθών διδασκαλίας ως θεμελιώδες μέρος της διδασκαλίας και της ευημερίας. Τα σκυλιά μας περνούν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η ευημερία τους είναι εξίσου σημαντική με τους μαθητές μας. Προσπαθούμε να εμπλέξουμε τα CTA σε όλα τα γεγονότα στην πανεπιστημιούπολη, διασφαλίζοντας ότι μεγιστοποιούμε την ευκαιρία για τους μαθητές να εμπλακούν με τα σκυλιά και ως εκ τούτου να επωφεληθούν από τα χαλαρωτικά αποτελέσματα».

Υπάρχει μια πολύ ισχυρή στρατηγική για να διασφαλιστεί η καλή διαβίωση των σκύλων καθώς και η ασφάλεια του προσωπικού και των σπουδαστών. Όταν τα σκυλιά «εργάζονται», φορούν ένα αναγνωρίσιμο φύλλο, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τα αναγνωρίσουν και να τα προσεγγίσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ