Αθλητισμός

«Σαρωτικοί» οι Μπακς του Αντετοκούνμπο - «Ισοπέδωσαν» τους Σέλτικς και προκρίθηκαν στον τελικό της Ανατολής (βίντεο)


Με ατσάλινη άμυνα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει ακόμα μία γεμάτη εμφάνιση, οι Μπακς επικράτησαν με 116-91 των Σέλτικς, έκαναν το 4-1 στη σειρά και προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια.

Την τελευταία φορά που οι Μπακς έπαιξαν σε τελικούς της περιφέρειάς τους, εκείνος ήταν μόλις 6,5 ετών. Κι έπρεπε να περάσουν κοντά δύο δεκαετίες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ώστε τελικά να οδηγήσει τα "ελάφια" ξανά στους τελικούς της Ανατολής, για πρώτη φορά μετά το 2001.

Κι αν πολλοί έσπευσαν να αμφισβητήσουν τους Μπακς μετά την εντός έδρας ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι με τους Σέλτικς, η συνέχεια ήρθε για να τους διαψεύσει πανηγυρικά. Το Μιλγουόκι δεν έδωσε απλά "απαντήσεις", αλλά ήταν... σαρωτικό, κερδίζοντας και τα τέσσερα επόμενα ματς της σειράς, για να πάρει εκείνο την σπουδαία πρόκριση στους τελικούς της περιφέρειας, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Τορόντο Ράπτορς-Φιλαδέλφεια Σίξερς (3-2).

Μετά τα δύο break στη Βοστώνη, η παρέα του Αντετοκούνμπο έκανε "πάρτι" στο Game 5 και κυριάρχησε απόλυτα, με όπλο την εξαιρετική άμυνά της που δεν άφησε τους Σέλτικς να... ανασάνουν. Η ομάδα της Βοστώνης βέβαια ήταν και τρομερά άστοχη, τελειώνοντας το παιχνίδι με 29-93 σουτ εντός παιδιάς!

Το πρώτο δωδεκάλεπτο ήταν αρκετά κλειστό, με τους Μπακς παρά το καλό ξεκίνημά τους, να μένουν άποντοι για πέντε λεπτά, δεχόμενοι ένα σερί 12-0, για να λήξει τελικά στο 19-22 και τον Γιάννη να προσφέρει κυρίως αμυντικά, μιας κι επιθετικά δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες. Στη δεύτερη περίοδο ωστόσο έπρεπε να περάσουν τέσσερα λεπτά για να βρει σκορ η Βοστώνη και οι γηπεδούχοι κατάφεραν σε αυτό το διάστημα να ξεφύγουν στο +12 (19-31).

Η διαφορά παρέμεινε κοντά σε αυτά τα επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια του δωδεκαλέπτου, το ημίχρονο βρήκε τους Μπακς μπροστά με 13 πόντους κι έκτοτε δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω τους, φτάνοντας σε μία άνετη και επιβλητική νίκη.

Ο Γιάννης μάλιστα παρότι αποσύρθηκε στα τελευταία 8:23, δίνοντας τη θέση του στον Χιλ, ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους (8/12 διπ., 0/2 τρ., 4/5 β.), 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες και 4 λάθη σε 31 λεπτά. Σημαντικές βοήθειες πρόσφεραν όμως και οι Μίντλετον, Μπέντσο με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Για τους Σέλτικς ο Τέιτουμ ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος για να φτάσει τους 14 πόντους, όσους είχε και ο Μόρις, ενώ ο Ίρβινγκ τελείωσε με 15 πόντους, ήταν κακός, μετρώντας 6/21 σουτ εντός παιδιάς.

Τα δωδεκάλεπτα: 22-19, 30-20, 28-23, 28-22
https://www.youtube.com/embed/QM72pNcZIUc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...