Κόσμος

Σαλβίνι-Λεπέν κήρυξαν το τέλος της παγκοσμιοποίησης: «Είμαστε χριστιανοί, όχι στο ισλάμ» - «Αθήνα & Ρώμη διαμόρφωσαν την Ευρώπη»


Σε κεντρικό πρωταγωνιστή της συγκέντρωσης των κομμάτων πατριωτικής Δεξιάς στο Μιλάνο αναδείχθηκε ο Ματέο Σαλβίνι, όπου δήλωσε πως θέλει να απελευθερώσει τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ από την «παράνομη κατοχή» των Βρυξελλών.

«Σε αυτήν την πλατεία δεν υπάρχουν εξτρεμιστές, δεν υπάρχουν ρατσιστές ή φασίστες», είπε ο Σαλβίνι δήλωσε απευθυνόμενος σε χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν υπό βροχήν στην μεγάλη πλατεία του καθεδρικού ναού του Μιλάνου.

«Οι εξτρεμιστές είναι εκείνοι που κυβέρνησαν την Ευρώπη επί 20 χρόνια στο όνομα της φτώχειας και της αβεβαιότητας», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός της Λέγκα μπροστά τις γαλάζιες σημαίες του κόμματός του και λίγες κόκκινες του Εθνικού Συναγερμού της Λεπέν.

Ο Σαλβίνι κάλεσε τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν μαζικά στις 26 Μαΐου για να ξεπεράσουν την Αριστερά στις ευρωεκλογές και να γυρίσουν την πλάτη στο παρελθόν. «Η επιλογή είναι ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, ανάμεσα στον δρόμο και τα σαλόνια των επιχειρηματικών κύκλων», είπε.

Ενώ αναφέρθηκε επανειλημμένα στην καθολική θρησκεία και στις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, κραδαίνοντας ένα ροζάριο και επικαλούμενος την Παρθένο Μαρία. «Μία θρησκεία που λέει ότι μία γυναίκα αξίζει λιγότερο από έναν άνδρα δεν θα μπορέσει ποτέ να επιβληθεί στη δική μου πατρίδα», φώναξε ο Ματέο Σαλβίνι, υπό τα χειροκροτήματα του πλήθους.

«Basta islam», είχε φωνάξει λίγο πριν την ομιλία του Σαλβίνι ο Γκέερτ Βίλντερς, επικεφαλής του Κόμματος της Ελευθερίας στην Ολλανδία, ενώ η Μαρίν Λεπέν έστρεψε τα πυρά της κατά «μίας ολιγαρχίας χωρίς σημεία αναφοράς, χωρίς ρίζες, χωρίς ψυχή, που μας κυβερνά με μόνη φιλοδοξία την υποταγή και στην διάλυση των εθνών μας».

«Λέμε "όχι" σε αυτή τη μετανάστευση που πνίγει τις χώρες μας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των λαών μας, του κοινωνικού μας κράτους και τις αξίες του πολιτισμού», είπε η επικαλούμενη την Ευρώπη «των χιλιετιών», «κόρη της Αθήνας και της Ρώμης, του χριστιανισμού και του Διαφωτισμού». «Θέλουμε να ζήσουμε στην Γαλλία ως Γάλλοι, στην Ιταλοί ως Ιταλοί και ευρύτερα στην Ευρώπη ως Ευρωπαίοι», είπε.
https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1129868099497410560?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1129775291591794689?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1129775043226079233?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1129757942222397440?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...