Κοινωνία

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του ηθοποιού Τάσου Πεζιρκιανίδη

Στη Θεσσαλονίκη θα πουν το τελευταίο αντίο φίλοι και συγγενείς στον αγαπημένο ηθοποιό Τάσο Πεζιρκιανίδη.

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Η κηδεία του Τάσου Πεζιρκιανίδη θα γίνει στις 11.00 το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Πολίχνη.

Εν ενεργεία ηθοποιός του ΚΘΒΕ
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από την πλευρά του «πενθεί για τον χαμό του Τάσου Πεζιρκιανίδη, ενός σπουδαίου ρολίστα, αγαπημένου ηθοποιού, αλλά και ενός σεμνού και καλλιεργημένου ανθρώπου που υπηρέτησε με συνέπεια το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Εν ενεργεία ηθοποιός του ΚΘΒΕ, ο Τάσος Πεζιρκιανίδης συμμετείχε σε παραστάσεις του από το 1971, με τελευταία την κωμωδία «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον που παιζόταν έως τα τέλη Αυγούστου του 2018» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σπούδασε στο Παρίσι
Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, στο Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού και στη Σχολή Θεάτρου Jacques Lecoq. Δάσκαλοι του ήταν μεταξύ άλλων οι: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, P. Rocheler.

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης συνεργάστηκε στη θεατρική του διαδρομή με τουλάχιστον τρεις γενιές άξιων σκηνοθετών μεταξύ των οποίων: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς, Γ. Αναστασάκης, κ.ά.

Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη, συμμετέχοντας στις παραστάσεις: «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» στο Θεσσαλικό Θέατρο, «Άννυ» στον θίασο Α. Βουγιουκλάκη, «Το σώσε» στην Ελεύθερη Σκηνή, «Πυξ Λαξ» και «Δον Ζουάν στο Σικάγο» στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση «Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε» στην Ελεύθερη Σκηνή.

Συμμετείχε επίσης στις παραστάσεις: «Πλούτος» στο Θέατρο Αιγαίου, «Ελένη» στο Θέατρο του Νότου, «Το χρήμα στο λαιμό σου» στο Θέατρο Ακάδημος, «Κούκου» στο θέατρο Κ. Δανδουλάκη, «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, «Ο Φιάκας» και «Λα μοσκέτα» στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, «Δον Ζουάν», «Ο Σέντζας», «Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο» στο Εθνικό Θέατρο, «Αριστοφανειάδα» στο Θέατρο Τέχνης κ.α.

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης έλαβε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες. Ένας από τους ρόλους που αγαπήθηκαν πολύ ήταν εκείνος του «Χάμπου» στο πετυχημένο σίριαλ του Mega, «Εμείς και Εμείς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...