Κόσμος

Σήμερα η εξέταση για το αίτημα έκδοσης του Ασάνζ στις ΗΠΑ-Βίντεο

Σήμερα θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία που αφορά στο αίτημα έκδοσης του ιδρυτή των Wikileaks, Τζουλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, στο βρετανικό δικαστήριο του Ουέστμινστερ.

Μετά τη σύλληψη του Τζουλιάν Ασάνζ στις 11 Απριλίου, ο ιστότοπος WikiLeaks κατήγγειλε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να «στήσουν» υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος του.

Σήμερα θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία επί του αιτήματος έκδοσης του ιδρυτή των Wikileaks, Τζουλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, στο βρετανικό δικαστήριο του Ουέστμινστερ. Το αμερικανικό αίτημα έχει προγραμματιστεί να εξεταστεί στις 10.00 πμ τοπική ώρα.

Εάν κριθεί ένοχος για κατασκοπεία στις ΗΠΑ, ο Ασάνζ κινδυνεύει με θανατική ποινή ή με ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο σύμφωνα με το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η έκδοσή του ζητείται για «συνομωσία για τη διενέργεια επιθέσεων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκειμένου να αποκτήσουν τους κωδικούς απόρρητου υπολογιστή της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Με βάση το βρετανικό νόμο περί εκδόσεων, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να εκδώσει κάποιο άτομο σε χώρα όπου κινδυνεύει να του επιβληθεί θανατική ποινή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχει διορία έως τις 12 Ιουνίου για να χορηγήσει στις βρετανικές αρχές όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν την έκδοση Ασάνζ.

https://youtu.be/i97ptxJAT8Y

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ