Πολιτική

Σάκης Παπαδόπουλος: Ο λαός τιμώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις συμπεριφορές ορισμένων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος παραδέχτηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως η κυβέρνηση τιμωρήθηκε από τον λαό για ορισμένες συμπεριφορές στελεχών του.

Συμμετέχοντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Αντίστροφη Μέτρηση» με συντονίστρια την Σία Κοσιώνη ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε και για τις παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα του διορισμού των επικεφαλής των Ανωτάτων δικαστηρίων.

«Είχαμε καταλήξει ότι οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές θα γίνονταν στη λήξη της συνταγματικής θητείας μας», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν αγνόησε την ετυμηγορία του λαού, και μέσα στα συνταγματικά πλαίσια αποφάσισε εθνικές εκλογές αλλά και την αλλαγή στη σύνθεση των Ανώτατων δικαστηρίων.

Οσο για την επιλογή της 7ης Ιουλίου σημείωσε ότι «πρέπει να πάμε με απόλυτη ψυχραιμία στις εκλογές, και να αντιμετωπίσουμε το κάθε κόμμα για το πως θέλει την Ελλάδα της νέας εποχής». Ωστόσο, δεν σχολίασε την αιτιολογία της ημερομηνίας την οποία και έδωσε η κυβέρνηση και είχε να κάνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Καμμένος

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο λόγος που αποδοκιμάστηκε στις κάλπες η κυβέρνηση από τους πολίτες, είναι ότι δεν μπόρεσε να συγκροτήσει εγκαίρως ένα προοδευτικό μέτωπο που θα απαντήσει στις μεταμνημονιακές ανάγκες της κοινωνίας. Κάνοντας αναφορά στον πρώην υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το κεντρικό ζήτημα είναι ότι από την περίοδο του μανιχαϊστικού διχασμού ανάμεσα σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις παρενέβη και ένα χρονικό διάστημα στο οποίο οφείλαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι προτεραιότητες τις περιόδου μετά την έξοδο από τα μνημόνια ήταν η συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ορισμένα ζητήματα αλλοίωναν αυτή την εικόνα. Η παραμονή στο υπ. Εθνικής Αμυνας ενός προσώπου (εννοεί τον Πάνο Καμμένο) ο οποίος χαρακτήριζε την συμφωνία των Πρεσπών περίπου προδοτική, δεν συνάδει με το στίγμα το οποίο θέλαμε να δώσουμε για τη πολιτική των συμμαχιών στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Ωστόσο, όταν η συζήτηση πήγε στην συμπόρευση με το πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ, την Ελενα Κουντουρα, η οποία μάλιστα βγήκε δεύτερη σε ψήφους σε ψήφους στις ευρωεκλγοές ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε πως η ευρωβουλευτής έχει κάνει έργο στον τομέα του τουρισμού, και «αξιολογήθηκε για τα καθήκοντα που ανέλαβε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε για τις συμπεριφορές ορισμένων
Ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε από τη ψήφο του λαού και για ορισμένες συμπεριφορές ανθρώπων της κυβέρνησης, χωρίς να προσδιορίσει αν είναι υπουργοί ή βουλευτές. «Υπάρχουν συμπεριφορές που πλήγωσαν. Δεν θέλω να τις κατονομάσω γιατί δεν είναι δίκαιο», είπε, αλλά δεν κατονόμασε κάποιο στέλεχος, παρά το γεγονός πως έδειχνε προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Τέλος, για τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε μια κυβέρνηση «κουρελού» αποτελούμενη από μία μίξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ που ίσως εξόρκισαν τους ψηφοφόρους, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Το κεντρικό ζήτημα για όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι με ποιες ιδέες για τη πορεία της χώρας μετά τις εκλογές θα πάμε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...