Εσωτερική Ασφάλεια

Ρουβίκωνας: Μία σύλληψη για το "ντου" με μπογιές στη Βουλή

Μία προσαγωγή που μετατράπηκε σε σύλληψη έγινε σήμερα μετά την πίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο κτίριο της Βουλής από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν μία ομάδα περίπου 20 ατόμων από την Όθωνος κατάφερε και πέρασε στο προαύλιο του κοινοβουλίου, ρίχνοντας μπογιές και ανάβοντας καπνογόνα κατά την αποχώρησή τους.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε μία προσαγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομο με πολλές παρουσίες σε «ενέργειες» της αναρχικής ομάδας, ενώ στις άλλες τέσσερις προσαγωγές που έγιναν τα άτομα αφέθηκαν σχεδόν αμέσως ελεύθερα.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ανατέθηκε σε αντιστράτηγο του σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό.

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, τονίζοντας ότι αυτή έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στον φυλακισμένο για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...