Πολιτική

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τα «δώρα» Τσίπρα - «Έκλεψαν 10 από το λαό, επιστρέφουν ένα» - «Υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, αλλά κόβει την 12η»

Σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το Ζάππειο Μέγαρο, περί φορολογικών ελαφρύνσεων, αλλά και της καταβολής της 13ης σύνταξης.

ΝΔ: Υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, αλλά κόβει την 12η

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή. Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία. Προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την Άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα».

«Την ώρα, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους.  Σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις του για το 2020 είναι ανάξιες σχολιασμού, αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα», κατέληξε η Νέα Δημοκρατία.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Πανικός και απόγνωση

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε σχόλιό της, υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός μέσω των εν λόγω εξαγγελιών, «ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές με ψηφοθηρικά μέτρα».

«Οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφει αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο. Η απόγνωση και ο πανικός τον οδηγούν. Κύριε Τσίπρα στο Ζάππειο μας τα ‘ παν κι άλλοι. Για να μην ξεχνιόμαστε 10 πήρε, 1 επιστρέφει», τονίζει η ΔΗΣΥ και συνεχίζει:

«Με την πολιτική του εξόντωσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και οδηγεί την οικονομία, σε αργό θάνατο. Και το χειρότερο. Αντί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επιμένει σ’ αυτά που δεσμεύτηκε. Δεν έχει ούτε τα κότσια, ούτε την αξιοπιστία να τα αλλάξει. Εξαγγέλλει μελλοντικά μέτρα δίνοντας ως ενέχυρο στους δανειστές, τα λεφτά που πήρε με την αφαίμαξη από τους πολίτες. Χωρίς όμως την πραγματική αλλαγή των δεσμεύσεών του, οι επενδύσεις και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν εξασφαλίζονται. Ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει. Συνεχίζει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Όσο παραμένει η ζημιά μεγαλώνει. Την καταδίκη του Ελληνικού λαού δεν θα την αποφύγει».

ΚΚΕ: «Σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1»

Το ΚΚΕ από την πλευρά του τονίζει πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού γονάτισε για 4 χρόνια το λαό, με τα μέτρα τριών μνημονίων, αφού διατήρησε και διατηρεί στο ακέραιο όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους, αφού δέσμευσε ως το 2060 τη χώρα με ματωμένα υπερπλεονάσματα, μεγαλύτερα και από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές, καταφεύγει τώρα προεκλογικά, για ευνόητους λόγους, στη γνωστή τακτική ”σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1”».

«Τα μέτρα αυτά χρησιμεύουν ως άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη διατήρηση των υπερπλεονασμάτων και των μνημονιακών νόμων, για την προκλητική στήριξη του κεφαλαίου. Κι αυτά όμως ακόμη τα μέτρα δεν θα παίρνονταν, αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια οι αγώνες και η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ. Καμία πραγματική ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει για το λαό όσο παραμένουν οι αιτίες που τον βουλιάζουν στα χρέη, τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Αυτές τις αιτίες πρέπει να βάλει ο λαός στο στόχαστρό του, δυναμώνοντας το ΚΚΕ», σημειώνει ο Περισσός.

Ένωση Κεντρώων: Ο λαός να ξυπνήσει και να μην τρώει κουτόχορτο

Η Ένωση Κεντρώων, σε δική της ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Ο πρωθυπουργός, αφού με τις πολιτικές του «ξεζούμισε» επί τέσσερα χρόνια τους πολίτες, τώρα επιστρέφει ψιχία των απολεσθέντων εισοδημάτων. Ο λαός δεν θέλει ελεημοσύνες, αλλά αξιοπρεπή διαβίωση. Μην ξεχνάει ο κ. Τσίπρας, ότι από το Ζάππειο ο Α. Σαμαράς είχε υποσχεθεί πακέτο μέτρων και ήρθε το δεύτερο μνημόνιο και ακολούθησε το τρίτο του ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνο που ο κ. Τσίπρας θεωρεί την ελεημοσύνη ως λύση φανερώνει, ότι ομολογεί την εξαθλίωση της κοινωνίας. Η Ένωση Κεντρώων καλεί τον κόσμο να ξυπνήσει και να μην τρώει κουτόχορτο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Λαφαζάνης: «Καρικατούρα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης»

«Την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας προέβαινε από το Ζάππειο σε μια προεκλογική δημαγωγία καρικατούρα της παλιάς Θεσσαλονίκης, την ίδια μέρα ο Αλ. Τσίπρας έκανε πραγματικό προεκλογικό δώρο στις τράπεζες με την ανακοίνωση μόνο στο Λεκανοπέδιο 40 πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών νοικοκυριών που θα μείνουν στον δρόμο», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και προσθέτει:

«Οι πολίτες έχουν κουραστεί και αηδιάσει από τις προεκλογικές παροχές, με τις οποίες θεωρούνται ως ιθαγενείς, παροχές που κατά κανόνα λησμονούνται όταν κλείνουν οι κάλπες, γιατί δεν εντάσσονται σε κανένα αναπτυξιακό και κοινωνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και αναδιανομής του πλούτου, με αρχή, μέση, τέλος και θετική προοπτική. Ο Αλ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία με τα ψέματα και τα μυθεύματα της Θεσσαλονίκης και θα φύγει κακήν κακώς με την καρικατούρα προεκλογικής υποσχεσιολογίας του Ζαππείου. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται προεκλογικές παροχές που τις σαρώνουν οι μετεκλογικές θύελλες αλλά εναλλακτική πολιτική που θα αμφισβητήσει τον ολοκληρωτισμό των Βρυξελλών, την εγχώρια ολιγαρχία των βαρόνων, θα έρθει σε ρήξη με την αμερικανο-γερμανοκρατία και θα θέσει τις βάσεις για μια νέα ανάπτυξη με δικαιοσύνη και βαθιά δημοκρατία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...