Αυτοδιοίκηση

Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον Ψινάκη

O πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Λάμπρος Χούτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή. Ο παλαίμαχος άσος, ο οποίος αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Ρόμα, Ολυμπιακό και Ίντερ, κατεβαίνει στις εκλογές με την ανεξάρτητη παράταξη «Πολίτες» του Ηλία Ψινάκη .

Ο Χούτος γράφει στην ιστοσελίδα της παράταξης:

Το όραμά μου

Ταξιδεύοντας πολύ συχνά στο εξωτερικό και βλέποντας την τεράστια απήχηση της χώρας μας σε κάθε γωνία της Ευρώπης, συνειδητοποίησα πως η Ελλάδα με τη δυναμική της, πρέπει και μπορεί να είναι μια από τις πιο ισχυρές χώρες.

Από την άλλη όμως, με λυπεί το γεγονός ότι η χώρα μας είναι σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, στα όρια της χρεοκοπίας, αλλά και πολλά χρόνια πίσω σε σημαντικούς τομείς.

Στόχος μου είναι, να δω μια μέρα την Ελλάδα να πορεύεται σε παρόμοιους ρυθμούς εξέλιξης και βιωσιμότητας με τις άλλες χώρες, αλλά και κάθε παιδί να μπορεί να βλέπει τα όνειρα επιτυχίας του μέσα από την Ελλάδα και όχι μόνο έξω από αυτήν. Πιστεύω πως ο πιο σύντομος τρόπος να το πετύχουμε αυτό, είναι μέσω σημαντικών συνεργασιών με άλλες χώρες τις Ευρώπης, αλλά και με επενδυτικά προγράμματα στους τομείς που έχουμε ανάγκη. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε ως προτεραιότητα το «εμείς» και όχι το «εγώ».

Στο βιογραφικό του σημείωμα ο Λάμπρος Χούτος αναφέρει...

O Λάμπρος Χούτος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου του 1979. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα και άρχισε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα του Κρόνου Αμπελόκηπων.

Το ταλέντο του εντόπισαν πολύ γρήγορα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, όπου και έμεινε στην ομάδα της Παιανίας για 4 χρόνια, κάνοντας ρεκόρ σε γκολ σε όλες τις κατηγορίες ηλικιών που αγωνίστηκε.

Στα 13 του χρόνια, ο πατέρας του Γιώργος έκανε το μεγάλο βήμα να τον δοκιμάσει στις ακαδημίες της Ιταλικής Ρόμα. Συνέχισε εκεί την ποδοσφαιρική του εξέλιξη για τα επόμενα 7 χρόνια, πηγαίνοντας σε Ιταλικό σχολείο μακριά από την Ελλάδα και την οικογένεια του. Σε αυτά τα χρόνια, κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και τον θαυμασμό των Ιταλών φιλάθλων με τις εμφανίσεις του, αλλά και την συμπεριφορά του. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο από τα 15 του χρόνια, με σημαντικά ποσά για την ηλικία του.

Στην ηλικία των 18, ήρθε για τον Λάμπρο Χούτο η πρώτη κλήση της Εθνικής Ελλάδος U21, όπου κατάφερε να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της U21, με 15 γκολ σε 8 αγώνες. Στη συνέχεια, μεταβαίνει στην Εθνική Ομάδα των Ανδρών, όπου μετράει 10 συμμετοχές και 3 γκολ.

Το 1999, επιστρέφει στην Ελλάδα σε ηλικία 20 χρόνων και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό Πειραιώς με υπέρογκο ποσό μεταγραφής για εκείνη την εποχή. Στην ομάδα του Πειραιά, κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα Ελλάδος.

Το 2004, θα αποκτηθεί από την Ίντερ και έτσι θα επιστρέψει στην Ιταλία, κερδίζοντας άλλο ένα πρωτάθλημα. Το 2005-06 αγωνίζεται σε Αταλάντα Ρετζίνα και Μαγιόρκα, ενώ το 2008 θα επιστρέψει στην Ελλάδα, στην ομάδα του Πανιωνίου. Θα τερματίσει την καριέρα του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, το 2009.

Στην καριέρα του μετράει πάνω από 10 χειρουργεία στα γόνατα του, όπου δεν τον βοήθησαν να αναπτύξει και να εκφράσει το ταλέντο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι δυσκολίες όμως αυτές, τον βοήθησαν να δει τη ζωή από άλλη οπτική γωνία και να καταλάβει πως η ευτυχία είναι γύρω από τα απλά πράγματα και συναισθήματα, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει.

Σήμερα έχει μια συμβουλευτική εταιρία αντιπροσωπεύσεις αθλητών, μαζί με τον εφοπλιστή και πρώην πρόεδρο του Πανιώνιου, Κωσταντίνο Τσακίρη. Ο Λάμπρος Χούτος έχει τελειώσει το Ιταλικό σχολείο το Ιταλικό σχολείο, με ειδικότητα στη Λογιστική. Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ