Αυτοδιοίκηση

Πρόκληση από ΣΥΡΙΖαίο υποψήφιο στα Χανιά - Δίνει «ραντεβού στα γουναράδικα»

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Χανίων η ανάρτηση του πρώτου εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, Μιχάλη Καλογριδάκη, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Για τα Χανιά» και επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

«Την προηγούμενη Κυριακή, ο απλός κόσμος έδειξε την ανάγκη του για αλλαγή και έκανε τη μισή δουλειά… Η υπόλοιπη είναι αυτή την Κυριακή, που όλοι μαζί θα στείλουμε τις παλιές αντιλήψεις, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας… Ραντεβού στα γουναράδικα!!», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Καλογριδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλογριδάκης ήταν υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του Μανώλη Σκουλάκη το 2010 και με τον συνδυασμό του Τάσου Βάμβουκα το 2014.

Όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία των Χανίων, ο συνδυασμός του Παναγιώτη Σημανδηράκη αποτελείται από ένα συνονθύλευμα “παλαιο – ΠΑΣΟΚων” και “νέο – ΣΥΡΙΖαιων” εξασφάλιζοντας έτσι και τη στήριξη των δύο κόμματων. Απ΄ότι φαίνεται, από τη μία τα “αλισβερίσια” με τους ΣΥΡΙΖαιους και απ’ την άλλη τα “γουναράδικα” του δημοτικού συμβούλου είναι στοιχεία που κοστίζουν στον κ. Σημαμνδηράκη και η είκονα που επικρατεί είναι ότι ο Άρης Παπαδογιάννης κερδίζει τον δήμο.

Μετά την έντονη αντίδραση που δημιούργησε η ανάρτηση του κ. Καλογριδάκη και μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα του συνδυασμού, ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος ανακάλεσε τη φράση «Ραντεβού στα γουναράδικα» και δήλωσε: «Θα ήθελα απολογηθώ για την αρχικά, τελική φράση του παρόντος post. Δεν υιοθετώ την ιστορική προέλευση της φράσης αυτής, αλλά ούτε και τις πολιτικές προεκτάσεις της. Σε καμία περίπτωση αυτή η φράση αυτή δεν εκφράζει ούτε εμένα, ούτε τον συνδυασμό και την προσπάθεια μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συνδυασμό του Παναγιώτη Σημανδηράκη επικράτησε αμηχανία και αποδιοργάνωση πράγμα που απ’ ότι όλα δείχνουν θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στις εκλογές της Κυριακής.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο συνδυασμός Παπαδογιάννη, αναφέροντας τα εξής:

«Με μια φράση «σήμα κατατεθέν» του Άρη Βελουχιώτη, ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Σημανδηράκη «Για Τα Χανιά» Μιχάλης Καλογριδάκης – ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί και την «συνέχεια» Βάμβουκα με νέα ταμπέλα στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων – έκλεισε το διαδικτυακό ευχαριστήριό του προς τους πολίτες που τον ψήφισαν την περασμένη Κυριακή.

Λίγα λεπτά αργότερα, η επίμαχη φράση «Ραντεβού στα Γουναράδικα» είχε εξαφανιστεί ως δια μαγείας αλλά επί της ουσίας η κίνηση αυτή αποτελεί τον «προάγγελο», για τις πολυδιαφημισμένες «νέες αντιλήψεις» που φέρνουν κάποιοι στο δήμο Χανίων.

Το ίδιο ακριβώς ραντεβού να θυμίσουμε, είχε κλείσει το 2013 και ο… αναρχοαυτόνομος τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, θέλοντας να δημιουργήσει κλίμα εμφυλίου πολέμου, μέσα στην βουλή. Η υιοθεσία μιας τέτοιας φράσης – πρακτικής ως εκ τούτου, δείχνει να δημιουργεί προφανώς και νέα δεδομένα για το σκεπτικό που διαμορφώνεται στη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Οι πολίτες των Χανίων δεν πρέπει να ξεχάσουν και κάτι ακόμη: Το… ραντεβού αυτό «κλείστηκε» από τον κ. Καλογριδάκη, ενώ δεν είχαν περάσει ούτε καν 24 ώρες, από το άτυπο «δαχτυλίδι» που φρόντισε να δώσει στον πλέον «ροζ- κόκκινο» υποψήφιο δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο απερχόμενος Τάσος Βάμβουκας αλλά και λίγο μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση έμμεσης στήριξης του κ. Γιάννη Σαρρή ο οποίος αποτελούσε την επίσημη υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά .

Ο κ. Σημανδηράκης πρέπει εδώ και τώρα να απαντήσει αν δικαιολογεί, υιοθετεί και εξακολουθεί να βρίσκει λόγους να συμπορεύεται με στελέχη που πρεσβεύουν τέτοιες αντιλήψεις που διχάζουν τους πολίτες των Χανίων .

Ο κ. Σημανδηράκης πρέπει εδώ και τώρα να απαντήσει αν ο κ. Καλογριδάκης και τα «Ραντεβού στα Γουναράδικα» αποτυπώνουν τις νέες ιδέες και αντιλήψεις «Για τα Χανιά»…

Ο κ. Σημανδηράκης πρέπει να απαντήσει εδώ και τώρα αν ο κ. Καλογριδάκης έχει θέση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και στις «συνέργειες» που επιβάλει ο Κλεισθένης για την επόμενη ημέρα στο δήμο Χανίων.

Ο κ. Σημανδηράκης πρέπει να ξεκαθαρίσει στους πολίτες των Χανίων αν το πρώτο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει στο δήμο Χανίων με την «απλή αναλογική», χωράει «Ραντεβού στα Γουναράδικα» και επιστροφή στις πιο μαύρες μέρες της ελληνικής ιστορίας…;

Η κυβίστηση Καλογριδάκη λίγη ώρα αργότερα από την εξαφάνιση της επίμαχης φράσης από την ανάρτηση του, με την αιτίαση ότι «αυτή δεν εκφράζει ούτε τον ίδιο, ούτε το συνδυασμό του και την προσπάθεια τους», δεν πείθει κανένα και η αποπομπή του αποτελεί για την ομαλή λειτουργία του νέου δημοτικού συμβουλίου αλλά και για τον κ. Σημανδηράκη, «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ».

Τι σημαίνει η φράση «ραντεβού στα γουναράδικα»

Ηταν μια λαϊκή έκφραση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο Αρης Βελουχιώτης, το «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», που χθες, παραφρασμένο σχετικά ως ραντεβού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Τι σημαίνει όμως και πως προέκυψε αυτή τη φράση;

Κάθε φορά που οι αλεπούδες έβγαιναν προς αναζήτηση τροφής, λέει ο λαός, ποτέ δεν ήταν βέβαιες πως θα επιστρέψουν στη φωλιά τους και έλεγαν μεταξύ τους σα γούρι τον χαιρετισμό «καλή αντάμωση στα γουναράδικα». Αν δηλαδή έπεφταν σε κάποια παγίδα ή τις σκότωναν οι κυνηγοί, θα συναντιόνταν πάλι στον πάγκο του γουναρά. Η έκφραση αυτή πήρε χρήση στην καθημερινή γλώσσα του λαού και υιοθετήθηκε από τον Αρη Βελουχιώτη που όταν την έλεγε, αναφερόταν στο πιθανό μέλλον τόσο του ίδιου όσο βέβαια και των συντρόφων του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...