Υγεία

Προσοχή: Ο ΕΟΦ απαγορεύει την πώληση καλλυντικών από ιστοσελίδα

Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης καλλυντικών προϊόντων αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων από την εταιρεία που τα παράγει.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία που παράγει και διαθέτει στην αγορά τα καλλυντικά, δεν έχει άδεια δυνατότητας παραγωγής από τον ΕΟΦ, κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 2 της υπ’ αριθμ. Δ3(α)/91512/12-1-2018 Υπουργικής Απόφασης.

Επίσης, τα προϊόντα δεν έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή πύλη CPNP, κατά παράβαση του άρθρου 13 του Κανονισμού 1223/2009 και του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. Δ3(α)/91512/12-1- 2018 Yπουργικής Aπόφασης.

Πρόκειται για προϊόντα της εταιρείας ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ/PHARMA-CORP.GR που κυκλοφορούν με την επωνυμία «pharma-corp.gr STOP-ITCH PRICKLY HEAT CREAM».

Η παρούσα απόφαση επιβάλλεται μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι η συμμόρφωση επί των ανωτέρω παραβάσεων. Η άρση της απαγόρευσης, εφόσον διαπιστωθεί η συμμόρφωση επί των ανωτέρω, θα πραγματοποιηθεί με νέα απόφαση του ΕΟΦ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...