Κόσμος

Προειδοποιήσεις από τη Σαουδική Αραβία: Κίνδυνος διακοπής της παραγωγής πετρελαίου

Τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία κρούει η Σαουδική Αραβία. Κι αυτό μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον πλοίων και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Χθες επίθεση των ανταρτών Χούτι της Υεμένης με drones προκάλεσε το κλείσιμο μεγάλου πετρελαιαγωγού στη Σαουδική Αραβία. Δύο ημέρες νωρίτερα άγνωστοι έκαναν σαμποτάζ σε 4 πλοία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η σαουδαραβική κυβέρνηση που συνεδρίασε υπό την προεδρία του βασιλιά Σαλμάν στην Τζέντα. Σε ανακοίνωση τονίζει «τη σημασία να αντιμετωπίσουμε τις τρομοκρατικές οντότητες που διαπράττουν τέτοιες ενέργειες. Κυρίως τους αντάρτες Χούτι που στηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη».

«Αποτελούν ύψιστη απειλή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» και «έχουν αρνητικές συνέπειες για την ειρήνη και τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια», ανέφερε ο υπουργός Ενημέρωσης.

Ο Σαμπάνα υπενθύμισε «την κοινή ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και της παραγωγής πετρελαίου προκειμένου να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες» στην αγορά ενέργειας και οι κίνδυνοι στην παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ