Τεχνολογία

Πού φτάσαμε: Μία εφαρμογή θα μας λέει αν και πότε θα χωρίσουμε!

Από επιστημονική φαντασία έγινε πράξη... Η τεχνολογία πλέον δεν θα μας βοηθάει απλώς αλλά θα ορίζει και τη ζωή μας.

Ένα επεισόδιο της Sci-fi σειράς Black Mirror ενέπνευσε κάτι τύπους, οι οποίοι έφτιαξαν μία εφαρμογή που σου λέει την ημερομηνία λήξης της σχέσης σου.

Στη σειρά, που είναι βέβαια επιστημονικής φαντασίας, ήταν ένας χαρακτήρας παντογνώστης που φέρει την ιδιότητα του «προπονητή της ζωής» συμβουλεύει τα ζευγάρια για το πόσο καιρό θα διαρκέσει η σχέση τους, δείχνοντάς τους το τέλος της κοινής διαδρομής τους, μέχρι που ένα ζευγάρι καταφέρνει να νικήσει το μέλλον.

Αυτή η σειρά, φαίνεται ότι έχει επηρεάσει πολύ κόσο, τόσο που κάποιοι έφτιαξαν ένα application και μία ιστοσελίδα με αυτήν ακριβώς τη χρησιμότητα. Το «coachdating», όπως ονομάζεται, σου δίνει τη δυνατότητα να δεις εσύ και το άλλο σου μισό (λέμε τώρα) για πόσο καιρό ακόμα θα είστε μαζί.

Έτσι, αν αναρωτιέστε πού βαδίζει η σχέση σας, αν έχετε μέλλον και αν θα πρέπει να πάτε το καλοκαίρι διακοπές, απλά μπείτε σε αυτή την ιστοσελίδα, ή κατεβάστε αυτή την εφαρμογή, για να δείτε αν μέχρι τότε θα είστε μαζί.

Η χρήση της είναι πολύ απλή. Μοιράζεστε από κοινού το url που βγαίνει σε ένα πλαίσιο με το που μπεις στο site και μαθαίνετε την ημερομηνία λήξης σας.

Καλή φάση. Και πρόκληση. Για να δεις αν μπορείς να το νικήσεις. Ή πρόφαση, αν ψάχνεις τρόπο να χωρίσεις: «Μα το λένε τα παιδιά αγάπη μου, δεν έχουμε μέλλον».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ