ΗΠΑ

Πολύ «περίεργη» συνάντηση στα γραφεία της CIA - Ποιοι συμμετείχαν, τι συζητήθηκε!

Μία άτυπη συνάντηση υψηλού επιπέδου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 29 Απριλίου, στην έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στις ΗΠΑ, στο Langley της Βιρτζίνια, για να συζητήσουν για το Ιράν, σύμφωνα με το NBC News.

Η συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε το NBC ως «εξαιρετικά ασυνήθιστη», συγκλήθηκε από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου, Donald Trump, John Bolton.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στους συμμετέχοντες ήταν, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σανάν, ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας πληροφοριών Dan Coats, η Διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ και ο Πρόεδρος του Γενικού Διευθυντή του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Joe Dunford, όπως αναφέρει το intelnews.org που επικαλείται άρθρο του στο crashonline.gr ο Ν. Αναστασίου.

Γενικά, είναι εξαιρετικά σπάνιο οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, όπως ο Bolton, ή τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως ο Pompeo, να συμμετέχουν σε συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία της CIA. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πηγές του NBC, η συνάντηση δεν σχετίζεται με την πρόσφατη απόφαση της Ουάσιγκτον να στείλει το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την έκθεση του NBC, αυτό σημαίνει δύο τινά: πρώτον, ότι η συνάντηση αφορούσε μια «πολύ ευαίσθητη συγκεκαλυμμένη δράση» που αφορούσε το Ιράν ή μια εντολοδόχο του Ιράν, όπως η Λιβανέζικη Χεζμπολάχ και δεύτερον θα μπορούσε να είναι μια ενημέρωση σχετικά με μια υφιστάμενη επιχείρηση της CIA ή μια περιγραφή επιλογών για μια επικείμενη επιχείρηση.

Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή, η συνάντηση να είχε ζητηθεί λόγω διαφωνίας μεταξύ της CIA και του Λευκού Οίκου σχετικά με τα αποτελέσματα μιας αξιολόγησης ή εκτίμησης σχετικά με το Ιράν.

Όπως αναφέρει το NBC, ήρθε σε επαφή με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για να ενημερωθεί για την εν λόγω συνάντηση, αλλά ένας εκπρόσωπός του αρνήθηκε να σχολιάσει…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ