Ιστορία

Ποιος είναι ο πιο διάσημος Έλληνας όλων των εποχών;-Βίντεο

Σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν από το ΜΙΤ, η διασημότερη προσωπικότητα από την Ελλάδα είναι ο Αριστοτέλης, βέβαια μέσα σε μία τεράστια λίστα και άλλων Ελλήνων.

To 2018 ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια στον κόσμο, το Tεχνολογικό Iνστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη από το 4.000 π.Χ. έως το 2010. Σκοπός ήταν να βρει τις διασημότερες προσωπικότητες στην ιστορία.

Το αποτέλεσμα ήταν η πρώτη δεκάδα να κυριαρχείται από Έλληνες με την πρώτη θέση ως πιο διάσημος Έλληνας αλλά και ιστορική προσωπικότητα να ανήκει στον Αριστοτέλη.

Η ανάλυση των δεδομένων αυτών έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Pantheon, που λειτουργεί με την ευθύνη του Media Lab του ΜΙΤ και η μεθοδολογία όριζε ότι κάποιος θεωρείται διάσημος αν υπάρχει σελίδα της Wikipedia με το όνομά του σε περισσότερες από 25 γλώσσες

Αριστοτέλης
Ο Αριστοτέλης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και επιστήμονας που γεννήθηκε στα Στάγειρα της Χαλκιδικής στη Μακεδονία. Σε ηλικία 17 ετών εισέρχεται στην Ακαδημία του Πλάτωνα, στην Αθήνα, όπου παραμένει έως τα 37 του έτη.

Τα έργα του αναφέρονται σε πολλές επιστήμες, όπως φυσική, βιολογία, ζωολογία, μεταφυσική, λογική, ηθική, ποίηση, θέατρο, μουσική, ρητορική, πολιτική κ.ά, και συνιστούν το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα στη Δυτική Φιλοσοφία.

Η περίοδος της ωριμότητας αρχίζει με τις βιολογικές έρευνες και τα συμπεράσματά του είναι η πρώτη συστηματοποίηση των βιολογικών φαινομένων στην Ευρώπη. Η σκέψη και οι διδασκαλίες του Αριστοτέλη, που συνοπτικά περιγράφονται με τον όρο Αριστοτελισμός, επηρέασαν για αιώνες τη φιλοσοφική, θεολογική και επιστημονική σκέψη έως και τον ύστερο Μεσαίωνα.

Ο Αριστοτέλης έθεσε της αρχές της τυπικής λογικής και επηρέασε κάθε μελλοντικό επιστήμονα και φιλόσοφο μέσα από τη συμβολή του στην επιστημονική μέθοδο.

https://youtu.be/csIW4W_DYX4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές