Κόσμος

Περιπολικά "μαϊμού" για να μειωθούν οι τροχαίες παραβάσεις!-Εικόνες


Η αστυνομία πλέον σε διάφορες χώρες, χρησιμοποιεί ευφάνταστους τρόπους για να αποτρέψει τις τροχαίες παραβιάσεις των οδηγών, κυρίως την ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας.

Είναι αποδεδειγμένο ότι οι οδηγοί στη θέα ενός περιπολικού από μακριά, σηκώνουν το πόδι από το γκάζι. Πρόσφατα η Τουρκία τοποθέτησε ψεύτικα περιπολικά σε φυσικές διαστάσεις σε επιλεγμένα σημεία δρόμων, με σκοπό να… κόψει τη φορά σε θερμόαιμους οδηγούς.
Από μακριά μοιάζει πολύ με το πραγματικό περιπολικό, λένε οι οδηγοί, μάλιστα στην οροφή του έχει τοποθετηθεί ένα μικρό ηλιακό πάνελ που τροφοδοτεί με ενέργεια τους φάρους του περιπολικού που αναβοσβήνουν, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την εντύπωση πως πρόκειται για ένα αληθινό αυτοκίνητο της Αστυνομίας.

Η ιδέα καταρχήν φαίνεται να αποδίδει, όμως οδηγοί δηλώνουν πως δεν θα έχει την ίδια «ανταπόκριση» στο άμεσο μέλλον αν τα ψεύτικα περιπολικά μένουν για καιρό στο ίδιο σημεία, καθώς όλοι όσοι χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους δρόμους συχνά, θα ξέρουν ότι πρόκειται για ένα «περιπολικό-φάντασμα».

Το μέτρο έχει ήδη υιοθετηθεί και από άλλες χώρες, ενώ η Αστυνομία στο Nottinghamshire στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ενθουσιασμένη και σκέφτεται να υιοθετήσει και αυτή μια ανάλογη λύση.

Μάλιστα ανέβασε και σχετικές φωτογραφίες από την Τουρκία στο twitter ζητώντας από όσους την ακολουθούν να πουν τη γνώμη τους για το πόσο αποτελεσματικό ή όχι θα ήταν ένα ανάλογο μέτρο.
https://twitter.com/RadfordRdCops/status/1125707032408002561?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...