Πατριαρχεία

Πατριάρχης Μόσχας: Να μην σκεφτούν καν οι εχθροί μας να μας κάνουν πόλεμο

"Οι Ρώσοι πρέπει να είναι ισχυροί για να αποφύγουν τον πόλεμο" τόνισε με νόημα την παραμονή της Ημέρας της Νίκης, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος και κάλεσε τους Ρώσους να είναι τόσο ισχυροί ώστε οι εχθροί να μην σκεφτούν ούτε καν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο.

"Πρέπει να είμαστε ισχυροί ώστε να μην εισέλθει ποτέ ο εχθρός στη γη μας, πρέπει να είμαστε τόσο ισχυροί ώστε να μην υπάρχει καν η σκέψη να ξεκινήσει ένας πόλεμος εναντίον της χώρας μας ούτε να υπάρξει σοβαρά στα μυαλά των ανθρώπων", είπε απευθυνόμενος σε στρατιωτικούς καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στη Μόσχα σήμερα.

Αυτό απαιτεί οι ένοπλες δυνάμεις να είναι ικανές να απωθήσουν κάθε εχθρό, ο λαός μας να έχει την ικανότητα για κάθε κατόρθωμα και ολόκληρη η χώρας να εργάζεται για αυτό, είπε.

"Για να διασφαλιστεί ότι έτσι θα συμβαίνει, όλοι πρέπει να κινητοποιηθούν και για ένα άτομο δεν μπορεί μόνο ο μισθός να οδηγήσει τις πράξεις του , επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρήματα το στρατιωτικό καθήκον, δεν μπορούν να πληρώσουν για τραυματισμό, ούτε να πληρώσουν για θάνατο", δήλωσε ο Πατριάρχης προσθέτοντας ότι η δύναμη του νου είναι ο παράγοντας που εξασφαλίζει τη νίκη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, υπό τις παρούσες συνθήκες, «ο εχθρός στοχεύει να εξασθενεί τη δύναμη του νου», είπε.

"Το καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η δύναμη του νου, η αγάπη για την πατρίδα και το αίσθημα του πατριωτισμού ποτέ δεν θα εξασθενίσουν στις καρδιές των στρατιωτών μας και ολόκληρου του έθνους μας", είπε.

«Η νίκη (σ.σ. στον Μεγάλο Πόλεμο) ήρθε πραγματικά με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού μας, και για να μην ξαναγυρίσουν εχθροί μας, πρέπει να είμαστε ισχυροί».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ