Πολιτική

Παπαρήγα: Στημένη, εμετική και αηδιαστική η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μια αντιπαράθεση στημένη που στόχο έχει να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα, είναι αυτή ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας απόψε στη συζήτηση της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η αποκρουστική, εμετική, αηδιαστική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη είναι αναπόφευκτη. Δεν αποτρέπεται. Όχι μόνο επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Δεν γίνεται μόνο για τις ψήφους. Αυτού του τύπου η αντιπαράθεση βολεύει και τα δύο κόμματα, γιατί με αυτόν τον τρόπο, αφήνουν άθικτο και αθωώνουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το καπιταλιστικό σύστημα και υποκρίνονται στο λαό ότι τα υπαρκτά προβλήματα οφείλονται σε έλλειψη ηθικής ή σε έλλειψη ικανότητας του άλφα ή του βήτα πολιτικού στελέχους», είπε ειδικότερα η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα εξήγησε ότι το «κατά» του ΚΚΕ στην πρόταση της κυβέρνησης, δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα «κατά» που θα πέσουν το βράδυ της Παρασκευής στην ονομαστική ψηφοφορία.

«Εμείς καταψηφίζουμε την κυβέρνηση ακριβώς γιατί πέτυχε στο έργο της», είπε η Αλέκα Παπαρήγα και κατήγγειλε ότι «εκείνο που πέτυχε η κυβέρνηση τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με τη βοήθεια και κομμάτων της αντιπολίτευσης που ψήφισαν πολλά νομοσχέδια, ότι συνέβαλε στην έξοδο από την κρίση - η οποία δεν θα κρατούσε έτσι και αλλιώς αιωνίως- υπέρ της καπιταλιστικής κερδοφορίας- ιδίως υπέρ εκείνων των επιχειρηματικών ομίλων που βγήκαν πιο ενισχυμένοι από την κρίση- και σε βάρος των εργαζομένων με μέτρα που θα ισχύουν μέχρι το 2060 και το 2100».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε όλη την προεργασία ώστε να διαμορφώσει το εφαλτήριο για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, σε βάρος των εργαζομένων», είπε η Αλέκα Παπαρήγα και υπογράμμισε πως «είτε έχουμε κρίση είτε ανάκαμψη, τα μεγάλα θύματα είναι οι εργαζόμενοι».

«Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε σημαία της αντιπαράθεσής μας ούτε τον Πετσίτη, ούτε τους παιδεραστές ούτε ποια εφοπλιστική οικογένεια και παρακοιμώμενη, δίπλα στη μια ή την άλλη ηγεσία είναι καλή ή κακιά», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ σημειώνοντας πως η ουσία δεν είναι αυτή αλλά το τι έκαναν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε όμως ότι «η ΝΔ δεν είναι ταυτόσημη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν διαφορές αλλά οι διαφορές αυτές είναι σωσίβιο για το αστικό πολιτικό σύστημα διότι οι ανάγκες του συστήματος δεν μπορεί να υπηρετηθούν από ένα μόνο κόμμα».

Η ΝΔ για παράδειγμα, ανέφερε, «χρησιμοποίησε την πολιτική του πειθαναγκασμού, της βίας της καταστολής για να καθυποτάξει το λαϊκό κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν έχει την ίδια τακτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει σε επιχείρηση διαφθοράς, εκμαυλισμού, και τρομοκράτησης ριζοσπαστικών συνειδήσεων». Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ για «λαθρεμπόριο των ηρωικών ταξικών αγώνων του λαού, για λαθρεμπόριο του ρόλου του ΚΚΕ» και για σκηνοθετημένο αντάρτικο στην ΕΕ προκειμένου να εξοικειώσει την κοινωνική του βάση, να προετοιμάσει τους ψηφοφόρους του να δεχθούν ότι η επίλυση των προβλημάτων του λαού περνάει μέσα από το δρόμο της συνθηκολόγησης. Την ίδια ώρα, είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί η Ελλάδα να παίξει τον καουμπόι των ΗΠΑ στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ