Αθλητισμός

ΠΑΟΚ - Βαρέλα: Η ανατροπή των έξι ημερών

Oταν το βράδυ της 21ης Μαΐου ο Φερνάντο Βαρέλα απαντούσε αρνητικά στη πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας που του έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η αντίστροφη μέτρηση την αποχώρησης του Αφρικανού κεντρικού αμυντικού ξεκίνησε με πολύ αργούς ρυθμούς. Το διαφαινόμενο «διαζύγιο» δεν ήταν άλλωστε τέτοιας μορφής που θα έκανε τον Βαρέλα να φύγει άρον – άρον από τη πόλη. Η απόφαση μη αποδοχής της πρότασης αποτέλεσε επιλογή του Βαρέλα και του ατζέντη του, που άρχισε να στρώνει «πετροδόλαρα» στα πόδια του 31χρονου κεντρικό αμυντικού.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Ραζβάν Λουτσέσκου του είχε καταστήσει σαφές το πόσο πολύ θα ήθελε την παραμονή του στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά», με τον Βαρέλα να του εξηγεί τους λόγους της απόφασης που είχε πάρει.

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση ο Βαρέλα ακολούθησε το γιο του σε τουρνουά στο οποίο βρέθηκε η Κ11 του ΠΑΟΚ στη Πολωνία, δείγμα και του δεσίματος που έχει με την οικογένειά του. Δεν ήταν ένα ταξίδι «έκπληξη», καθώς το ίδιο συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, με τον Βαρέλα να ακολουθεί τους γιους του στα τουρνουά του εξωτερικού.

Οι τρεις γιοι του δεν ήθελαν να φύγουν από την Θεσσαλονίκη, και ο ίδιος είχε αποφασίσει πως θα άφηνε την οικογένειά του στη πόλη ειδικά σε περίπτωση που συνέχισε τη καριέρα του σε ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Για την οικογένεια Βαρέλα, αυτός δεν θα ήταν ο πρώτος «χωρισμός», καθώς όταν είχε μετακομίσει από την Πορτογαλία στη Ρουμανία, είχε αφήσει τη σύζυγό του και τα τρία του παιδιά στη Λισαβόνα. Φαίνεται πως και αυτό έπαιξε το ρόλο του, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς να μην θέλουν να περάσουν άλλον ένα «χωρισμό».

Το πρωί της Τρίτης, ο Βαρέλα συναντήθηκε με τον Βιεϊρίνια στο στάδιο της Τούμπας, εκεί που ο Πορτογάλος περνάει καθημερινά για την αποθεραπεία που ακολουθεί μετά την επέμβαση αποκατάστασης χιαστού. Οταν ο Βιεϊρίνια επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, ερωτηθείς για την απόφαση του Βαρέλα να φύγει από τον ΠΑΟΚ είχε πει «δεν ξέρω αν αυτό είναι οριστικό, δεν έχω πληροφορηθεί κάτι...». Δεν ήταν απάντηση – κίνηση τακτικής. Ο Βιεϊρίνια γνώριζε τι είχε συμβεί μέχρι εκείνη την ημέρα, και ήθελε να ακούσει τον Βαρέλα να του λέει ο ίδιος την απόφασή του. Η συζήτηση αυτή έριξε το πρώτο «τείχος».

Ο Βιεϊρίνια έδωσε τη... σκυτάλη στους επιτελείς του ΠΑΟΚ, ενημερώνοντάς τους για την «προεργασία» που είχε γίνει, και για την αλλαγή κλίματος. Το απόγευμα, ο Βαρέλα βρέθηκε εκ νέου στα γραφεία, εκεί που μετά από συζητήσεις που κράτησαν περίπου δυο ώρες, συμφώνησε να υπογράψει το τριετές συμβόλαιο που του είχε προταθεί. Στον Αφρικανό μεταφέρθηκε πως η διάθεση της οικογένειας Σαββίδη παρέμεινε θετική παρά την κατάληξη των τελευταίων συζητήσεων και πλέον αυτό που μένει δεν είναι άλλο από τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ