Οικονομία

«Παγωμάρα» στο Eurogroup για τις παροχές Τσίπρα -«Προσέξτε τον αντίκτυπο στα πλεονάσματα»

«Παγωμάρα» επικρατεί στους κόλπους του Eurogroup για την άκρατη προεκλογική παροχολογία της κυβέρνησης.

«Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης θα αξιολογηθούν στη βάση του δημοσιονομικού αλλά και του κοινωνικού αντίκτυπου» σημείωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.

«Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και 2020 στο πλαίσιο της διαδικασίας ενισχυμένης εποπτείας η οποία θα παρουσιαστεί εν ευθέτω χρόνω και όχι σήμερα», σημείωσε ο Γάλλος επίτροπος και υπογράμμισε:

«Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα, οι ελληνικές αρχές έχουν την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών τους. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο των μέτρων στα πλεονάσματα. Είναι προς το συμφέρον όλων να συνεχίσουμε το διάλογο και αυτό κάνουμε με τις ελληνικές αρχές».

Προσέθεσε πως ο διάλογος αυτός θα πρέπει να βασίζεται τόσο στο «δημοσιονομικό αντίκτυπο» των μέτρων όσο και στον «κοινωνικό» αλλά και στην ανάπτυξη. Επισήμανε, δε, πως είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το κατά πόσο συμβάλλουν τα μέτρα στην αποκατάσταση της «κοινωνικής δικαιοσύνης», κάτι που είναι «σημαντικό» για τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν «μεγάλες δυσκολίες» και «"υπέφεραν"».

  • Βροχή από προεκλογικές παροχές καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή
    Τροπολογία του υπουργείου Υγείας για αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Τροπολογία για τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της μείωσης κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, για ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων άνω των 60.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.
  • Τροπολογία του υπουργείου Υγείας η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει αμοιβή κατά την ιατρική εξειδίκευση του συνόλου των γιατρών.
  • Τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας για τη βελτίωση των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού.
  • Τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την παροχή επιδόματος ύψους 120 ευρώ στους υπαλλήλους φρούρησης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης αλλά και επιδόματος ιατροδικαστικής υπηρεσίας.
  • Τροπολογία του υπουργείου Υγείας με την οποία ορίζεται ότι μπορούν να ανανεώνονται οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι λοιπού επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και ρυθμίζονται θέματα μισθοδοσίας αυτών.
  • Τροπολογία για την κύρωση της από 26/4/2019 τροποποίησης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξαδρος Σ. Ωνάσης» και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
  • Τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος με μέτρα επιτάχυνσης έκδοσης οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο, με διαγραφή προστίμων.
  • Τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας με ρυθμίσεις για τουριστικά πλοία, ενώ συστήνεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.
  • Τη 10η τροπολογία κατέθεσαν πριν από λίγο στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομικών, Παιδείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία ορίζεται ενιαία ελεγκτική αποζημίωση για τα Σώματα και Υπηρεσίες Επιθεώρησης Ελέγχου που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) διευρύνοντας έτσι τους δικαιούχους ελεγκτικής αποζημίωση ύψους 50 ευρώ ανά ημέρα ελέγχου και μέχρι του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως.
  • Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται η καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού και στους βοηθούς, επιμελητές και επιστημονικούς συνεργάτες των πανεπιστημίων και για όσο χρόνο αυτοί ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως και 31/12/2016.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ