Υγεία

Παγκόσμια ανησυχία από είδη έρπη που συνδυάζονται

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The Journal of Infectious Diseases» και δημοσίευσε το livescience, αποδεικνύει πως υπάρχουν πολλά περισσότερα είδη έρπητα απ' ότι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, τα δύο γνωστά συμπλέγματα έρπητα, δηλαδή ο στοματικός έρπης (HSV1) και ο έρπης των γεννητικών οργάνων (HSV2) μπορούν να συνδυάσουν το γενετικό τους υλικό με πολλούς τρόπους και να δημιουργήσουν περισσότερους νέους, επικίνδυνους, συνδυασμούς.

Παρόλο που οι επιστήμονες γνώριζαν ότι οι δύο ιοί είχαν «αναμειχθεί» στο παρελθόν, δεν πίστευαν ότι αυτή η εξέλιξη συνεχίζεται. Ωστόσο, η ανάμειξη αυτή γίνεται με έναν τρόπο. Πάντοτε ο HSV2 (έρπης γεννητικών οργάνων) αποκτά γονίδια από τον HSV1 (στοματικός) και ποτέ το αντίστροφο.

Το αποτέλεσμα, είναι ο HSV2 συνεχώς να εξελίσσεται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια υγεία. Για παράδειγμα, ο ιός μπορεί να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει ανθεκτικός σε αντιικά φάρμακα, αλλά και εμβόλια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ