Αθλητισμός

Πίσω από τον Μακέντα το χάος

Ο Φεντερίκο Μακέντα έκλεισε τη σεζόν με διψήφιο αριθμό τερμάτων. Σημείωσε 10 στο πρωτάθλημα σε 26 συμμετοχές (είχε και τέσσερις ασίστ) κι ένα ακόμα στο κύπελλο σε δύο παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε το περασμένο καλοκαίρι έναν παίκτη που να πετύχει διψήφιο αριθμό γκολ και ο 27χρονος Ιταλός το έπραξε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν εντυπωσίασε. Μεταξύ άλλων, είχε τρία γκολ με πέναλτι (Τρίπολη, ΑΕΛ, ΟΦΗ), τρία κόντρα στον καταδικασμένο Απόλλωνα και δύο στην τελευταία αδιάφορη αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Στη διάρκεια της σεζόν δεν μπόρεσε να βοηθήσει στα μεγάλα ματς και φυσικά σε δύσκολες έδρες.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μακέντα δεν μπόρεσε να τροφοδοτηθεί αρκετά και κυρίως σωστά, αφού όπως επισήμανε και ο Γιώργος Δώνης μετά τον αγώνα με τους Αγρινιώτες, το «τριφύλλι» είχε θέμα στη δημιουργία. Επιπλέον, δεν είχε συμπαράσταση στο σκοράρισμα από τους υπόλοιπους παίκτες. Στη δεύτερη θέση των «πράσινων» σκόρερ ήταν οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Γιόχανσον με τέσσερα γκολ έκαστος. Κι αυτοί, όμως, δεν είχαν διάρκεια.

Ο Μπουζούκης σκόραρε στα δύο πρώτα παιχνίδια κι έκτοτε σημείωσε ακόμα δύο με Παναιτωλικό στο τέλος του πρώτου γύρου και με την Ξάνθη στη πρεμιέρα του δεύτερου. Στη συνέχεια δεν βρήκε δίχτυα κι έχασε και πέντε ματς μετά τον Ολυμπιακό. Ο Χαζηγιοβάνης από τα τέσσερα γκολ, τα τρία ήταν με πέναλτι κόντρα σε ΑΕΛ, Αρη, Παναιτωλικό. Είχε κι ένα γκολ με τον ΠΑΣ Γιάννινα (ισοφάρισε σε 1-1). Οσον αφορά τον Γιόχανσον, τα τρία από τα τέσσερα γκολ τα σημείωσε στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και είχε ένα ακόμα την ενδέκατη με τον Απόλλωνα. Στις υπόλοιπες 19 αναμετρήσεις έμεινε άσφαιρος, αλλά από τον δεξιό μπακ δεν έχεις και περισσότερες απαιτήσεις.
Τρία γκολ πέτυχε μόνο ένας ποδοσφαιριστής. Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης. Είχε δύο στο καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού με Λεβαδειακό και Πανιώνιο κι ένας προς το τέλος του πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα. Δύο γκολ πέτυχαν πέντε παίκτες, οι Καμπετσής, Εμμανουηλίδης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε κι από ένα οι Κολοβέτσιος, Δώνης, Άλτμαν.

Οι 13 διαφορετικοί σκόρερ δεν είναι κακή επίδοση. Είναι ένα απολύτως φυσιολογικό νούμερο. Η ομάδα πήρε γκολ από πολλούς παίκτες, ωστόσο, δεν πήρε πολλά γκολ. Και ειδικά σε διάρκεια. Αν αφαιρέσουμε, άλλωστε, τα 12 γκολ που σημείωσε ο Παναθηναϊκός εναντίον του καταδικασμένου Απόλλωνα και στο τελευταίο σχεδόν προπονητικού χαρακτήρα ματς με τον Παναιτωλικό, που δεν αποτελούν ασφαλές κριτήριο, είχε ακόμα 24 γκολ σε 27 αγώνες…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...