Εσωτερική Ασφάλεια

Πάνω από 60 επιθέσεις από αντιεξουσιαστές για την άδεια του Κουφοντίνα και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «κοιμούνται» (βίντεο)


Μπαράζ επιθέσεων εναντίον στόχων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας έχουν εξαπολύσει τα τελευταία 24ωρα ομάδες αντιεξουσιαστών, ζητώντας την έγκριση της άδειας που έχει αιτηθεί ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, από τις φυλακές του Βόλου. Οι αντιεξουσιαστές έχουν «κτυπήσει» σε τουλάχιστον 60 περιπτώσεις από τις 2 Μαΐου που ο «Λουκάς» ξεκίνησε απεργία πείνας, ενώ πλέον απειλούν ανοικτά να κάψουν την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις, «αν πάθει κάτι ο Κουφοντίνας». Η κυβέρνηση από την πλευρά της και συγκεκριμένα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει περιέλθει σε αμήχανη κατάσταση, καθώς οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν τις καταδρομικές ενέργειές τους, σχεδόν σε καθημερινή βάση πλέον, ανεξέλεγκτα και δίχως συνέπειες.

Τη Δευτέρα, την ευθύνη για την πρόσφατη (σ.σ. στις 14 Μαΐου) επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής ανέλαβε η ομάδα με το όνομα «Χαοτική συγχορδία». Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η «Χαοτική συγχορδία» ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ που είχε γίνει τα ξημερώματα της 14ης Μαΐου στο Α.Τ. Καισαριανής, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα, για το αίτημά του να του χορηγηθεί άδεια από τις φυλακές.

Επιθέσεις σε Πανεπιστήμια

«Κύμα» επιθέσεων με φωτιές σε κάδους έξω από τέσσερα Πανεπιστήμια που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα το μεσημέρι της Δευτέρας, έκαναν αντιεξουσιαστές για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν περίπου στις 14:30 έξω από την ΑΣΟΕΕ, την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Ιερά Οδό.

Αναρχικοί βγήκαν από τις εγκαταστάσεις Πανεπιστημίων και πυρπόλησαν κάδους απορριμάτων ενώ πέταξαν τρικάκια υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

epeisodia_koufodina

Κατάληψη σε ΜΜΕ στην Πάτρα

Νωρίτερα, αναρχικοί έκαναν κατάληψη στα γραφεία της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας thebest.gr στην Πάτρα, ενώ στον Βόλο πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα πορεία αλληλεγγύης προς το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται λόγω της απεργίας πείνας που συνεχίζει ο καταδικασμένος δολοφόνος της «17 Νοέμβρη». Σε άλλες πόλεις, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης, αλληλέγγυοι προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων, ενώ στην Πάτρα αντιεξουσιαστές έκαναν πορεία συμπαράστασης στον Κουφοντίνα. Μάλιστα, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κλεισό γήπεδο στο οποίο μιλούσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά τους απέτρεψε η αστυνομία.

Στο Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου

Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ σήμερα έχει προσδιοριστεί η συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό για την άδεια στον Κουφοντίνα βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου. Η αναίρεση δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι η συζήτηση στο ποινικό τμήμα προσδιορίσθηκε για αύριο. Αν οι διαδικασίες κινηθούν, όπως όλα δείχνουν, με τις ταχύτητες φωτός για τα δεδομένα της Δικαιοσύνης που κινούνται από την Παρασκευή, δεν αποκλείεται να υπάρξει απόφαση ακόμη και αύριο για το αν θα αναπεμφθεί η υπόθεση στο Βόλο ή αν θα απορριφθεί η αναίρεση της κυρίας Δημητρίου, την οποία θα στηρίξει η ίδια ως εισηγήτρια στο Ποινικό Τμήμα. Αν η αναίρεση της κυρίας Δημητρίου απορριφθεί, τότε οριστικά δεν θα χορηγηθεί η 7η άδεια στον Κουφοντίνα. Στην αντίθεση περίπτωση θα αποφασίσουν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, που θα συνεδριάσει με νέα σύνθεση, χωρίς τη συμμετοχή δηλαδή κανενός εκ των τριών δικαστών που απέρριψαν το αίτημα του πολυισοβίτη.

Πανό στο προξενείο των ΗΠΑ την Κυριακή

Παρέμβαση το προξενείο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής,αντιεξουσιαστές για τον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και της αναρχικής συλλογικότητας Pueblo πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα με αίτημα την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δείτε το βίντεο:
https://www.youtube.com/embed/wgn8UBv_mlA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...