Κυβέρνηση

Ο Τσίπρας στηρίζει Τίμερμανς για την Κομισιόν

Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Φρανς Τίμερμανς, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, για την προεδρία της Κομισιόν, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

«Μετά από 15 χρόνια επιλογής προσώπου για την προεδρία της Κομισιόν από την πλευρά των συντηρητικών, του ΕΛΚ, έχει έρθει η ώρα να υπάρξει προοδευτική επιλογή και γι' αυτό θα στηρίξω τον υποψήφιο που έρχεται πρώτος σε ψήφους μεταξύ των προοδευτικών υποψηφίων, θα στηρίξω την επιλογή του Φρανς Τίμερμανς», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε προοδευτική αλλά και εθνικά ωφέλιμη επιλογή τον Φρανς Τίμερμανς. Η επιλογή του ΕΛΚ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να ενώσει αλλά να διχάσει την ΕΕ και ταυτίζεται με ακραία συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες απόψεις, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Ο κ. Βέμπερ θα δημιουργήσει μεγάλες απειλές και κινδύνους για τα συμφέροντα της χώρας μας και συνολικά για τα συμφέροντα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου», είπε ακόμη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει μέρος στο άτυπο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, το οποίο συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με αντικείμενο την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, αλλά και τη συζήτηση για τον διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Κομισιόν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές