Πολιτική

Ο Τσίπρας, για πρώτη φορά σε συνέντευξη, προετοιμάζει το έδαφος για ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Yπό το βάρος των συνεχών αρνητικών δημοσκοπήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να πει ότι θα κερδίσει στις εκλογές, αρκούμενος στο "δεν σκέφτομαι να χάσω τις εκλογές, σκέφτομαι πως θα κερδίσω τις εκλογές".

Στη συνέντευξή του στους Financial Times ο πρωθυπουργός φάνηκε να προετοιμάζει ρητορικά το έδαφος για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της Κυριακής. "Υπάρχει ένα ρητό: Αν ο στρατιώτης πάει στη μάχη για να χάσει, καλύτερα να μην πάει στη μάχη... Δεν γεννήθηκα για να γίνω πρωθυπουργός. Δεν προέρχομαι από πολιτική οικογένεια. Έγινα ο νεότερος πρωθυπουργός στην ελληνική ιστορία, σε ηλικία 40 ετών", είπε στη βρετανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι "η τελική απόφαση είναι απόφαση του λαού - δεν είναι δική μας".

Επιχειρώντας μάλιστα να οικοδομήσει ένα φιλοεπενδυτικό και μεταρρυθμιστικό προφίλ, μίλησε για τις επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα, όπως της Cosco στον Πειραιά και τόνισε: "Προφανώς αναγνωρίζω ότι υπάρχουν προβλήματα, ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερες μεταρρυθμίσεις - και οι μεταρρυθμίσεις είναι σαν το ποδήλατο: Αν δεν τις κάνεις, πέφτεις κάτω".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ