Κυβέρνηση

Ο Τσίπρας έταξε αύξηση μισθού 10% σε σχολικές καθαρίστριες και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά

Συνάντηση είχε για σχεδόν δύο ώρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τις σχολικές καθαρίστριες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση κατά 10% του μισθού τους αλλά και την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Παράλληλα τόνισε πως οι συμβάσεις οι οποίες γίνονται από τους δήμους θα έχουν πλέον διετή διάρκεια.

Τσίπρας: Ο πιο σκληρά εργαζόμενος κλάδος

Ο κύριος Τσίπρας υποδέχθηκε γελαστός τις αντιπροσώπους των καθαριστριών και φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ τις χαρακτήρισε «τον πιο σκληρά εργαζόμενο κλάδο».

Η συνάντησή τους κράτησε 1,5 ώρα ενώ ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ακόμα πως το αίτημα των 2.500-3.000 σχολικών καθαριστριών για αναδρομική ισχύ στην ένταξη στα βαρέα και σύναψη διετών συμβάσεων θα εξεταστεί.


Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση κατά 10% του μισθού τους αλλά και την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Στο Μαξίμου και η Κωνσταντίνα Κούνεβα
Στο Μαξίμου και η Κωνσταντίνα Κούνεβα
Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας εκανε και μία ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια.

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχτήκαμε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου καθαρίστριες-μέλη συλλόγων σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όλων όσων δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες», έγραψε στο Twitter του ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...