Κοινωνία

Ο πρώτος συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης -Εφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης

Σημαδιακή είναι η σημερινή μέρα για τη συμπρωτεύουσα, καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε στην Πυλαία ο πρώτος σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο ολοκαίνουριος συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης, αποτελούμενος από τέσσερα βαγόνια, όπως αναφέρει το seleo.gr, ξεκίνησε τη διαδρομή του από το εργοστάσιο της Hitachi στη Νότια Ιταλία.


Ο πρώτος συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης πάνω στον τράκτορα / Φωτογραφία: SELEO.GR
Το βράδυ της Τρίτης… διανυκτέρευσε στο Κλειδί Ημαθίας, και το πρωί της Τετάρτης μεταφέρθηκε με δυο μεγάλες νταλίκες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Εκεί, σύμφωνα με το rthess.gr, θα συναρμολογηθεί ώστε να φτάσει στην τελική του μορφή, ενώ θα ακολουθήσουν τα στάδια δοκιμών του συρμού.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αγνωστο το πότε θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια
Κατά την ίδια πηγή, μόλις ολοκληρωθεί το στρώσιμο των γραμμών του Μετρό Θεσσαλονίκης και ηλεκτροδοτηθεί και η τρίτη γραμμή, θα αρχίσουν και τα δοκιμαστικά δρομολόγια.
Ο συρμός φτάνει στη συμπρωτεύουσα

Την άφιξη του συρμού του Μετρό Θεσσαλονίκης είχε προαναγγείλει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλοπουλος.

«Το ταξίδι του πρώτου συρμού του Μετρό από Ν. Ιταλία προς Θεσσαλονίκη ήδη έχει ξεκινήσει. Ο συρμός έφτασε στην Ηγουμενίτσα με καράβι και αναμένεται να φτάσει στο Αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης τις αμέσως επόμενες ημέρες» είχε αναφέρει σχετικά ο κ. Μυλόπουλος.


Ο συρμός μεταφέρθηκε πάνω σε δυο τράκτορες μήκους 30 μέτρων έκαστος / Φωτογραφία: SELEO.GR
«Η κόκκινη σιδηροτροχιά κάτω αριστερά στη φωτό είναι η σιδερένια ράμπα που στήθηκε ειδικά, προκειμένου να υποδεχθεί τον συρμό κατά την εκφόρτωσή του από τους τράκτορες (νταλίκες) με τους οποίους μεταφέρεται ήδη οδικώς στη Θεσσαλονίκη» σημείωνε καταλήγοντας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...