Εκκλησία

Ο πρώτος ορθόδοξος θεολόγος με διδακτορικό σε Πανεπιστήμιο Μεταρρυθμιστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 4 Μαΐου ο Ιωάννης Γ. Παναγιώτου έγινε ο πρώτος ορθόδοξος θεολόγος που έχει λάβει Διδακτορικό στην 182χρονη ιστορία του Θεολογικού Σεμιναρίου Erskine στη Νότια Καρολίνα. Το Erskine Seminary ιδρύθηκε το 1837 και έχει τις ρίζες της στην παράδοση των λεγομένων Μεταρρυθμιστών.

Είναι μια από τις παλαιότερες θεολογικές σχολές στον αμερικανικό νότο. Η διατριβή του Δρ. Παναγιώτου ονομάζεται "Ο δρόμος προς την οικονομία με τον Ιησού Χριστό ως Φάρο μας: Μια Μελέτη στη Θεολογία της Κληρονομιάς των Χριστιανών".

Το Θεολογικό Σεμινάριο Erskine είναι ένας θεσμός της μεταπτυχιακής θεολογικής και ποιμαντικής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ. Το Σεμινάριο εδρεύει στο Due West της Νότια Καρολίνα και ανήκει στη συντηρητική Πρεσβυτεριανή παράδοση. Το Σεμινάριο, που ιδρύθηκε το 1837, είναι τώρα ο πτυχιούχος βραχίονας του Erskine College, ενός φιλελεύθερου κολλεγίου που ιδρύθηκε το 1839 και είναι συνδεδεμένος με την Associated Reformed Presbyterian Church.

Το Θεολογικό Σεμινάριο Erskine είναι γνωστό για την ανάπτυξη της "Διακήρυξης Erskine", η οποία ήταν μια διακήρυξη μαθητών που εγγράφηκαν στο Erskine δηλώνοντας ότι ο φυλετικός διαχωρισμός ήταν ακατάλληλος για τις περισσότερες χριστιανικές συγκεντρώσεις. Έγινε πρότυπο για δηλώσεις από πολλά άλλα φοιτητικά όργανα σεμιναρίων στη δεκαετία του 1980 και του 1990.

Στις 22 Απριλίου 2011, πέντε μέλη των σχολών των Erskine College και Seminary εξέδωσαν μια δήλωση της Μεγάλης Παρασκευής, η οποία αφορούσε την ανοχή της νεορθοδοξίας μεταξύ της Σχολής του Σεμιναρίου και την υποστήριξη της κατανόησης της Βίβλου ως "αδρανούς στα αρχικά αυτόγραφα" ως επίσημη θέση  για την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία των Μεταρρυθμιστών.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στους γνωστότερους αποφοίτους του σεμιναρίου είναι και ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον για τον οποίο τόσο μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας μετά την καταδίκη του από τις τουρκικές αρχές και την φυλάκισή του.

https://www.youtube.com/watch?v=ntpKDcFqLu0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ