Ρωσία

Ο Πούτιν τίμησε τον Έλληνα κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλο (βίντεο)

Tον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλο, βράβευσε για μια ακόμα φορά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο κοσμοναύτης έχει συμπληρώσει συνολικό χρόνο παραμονής στο διάστημα, 672 μέρες, 20 ώρες και 38 λεπτά.

Ο Γιουρτσίχιν τιμήθηκε συνολικά για τη δουλειά του αλλά και γιατί είναι ο πρώτος κοσμοναύτης που ολοκλήρωσε πέντε αποστολές στον ISS.

Με το εξέχον παράσημο του ρωσικού κράτους για τις υπηρεσίες προς την Πατρίδα δευτέρας τάξεως, τίμησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν — Γραμματικόπουλο, στην επιβλητική αίθουσα της Μεγάλης Αικατερίνης στο Κρεμλίνο.

Ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης, φέρει ήδη την ανώτατη διάκριση του Ήρωα της Ρωσίας και είναι στην κορυφή της ιεραρχίας των Ρώσων κοσμοναυτών.

https://youtu.be/dFFWhcLNwSA

Υπενθυμίζεται ότι το Sputnik συνάντησε πριν από λίγο καιρό στην Κρήτη, τον Θεόδωρο Γιουρτσίχιν — Γραμματικόπουλο που ηγήθηκε της αποστολής τριών εν ενεργεία Ρώσων κοσμοναυτών στη χώρα μας για τα εγκαίνια του «Πάρκου Γιούρι Γκαγκάριν» στο Ηράκλειο.

Στον διάσημο ομογενή και δυο ακόμη εν ενεργεία Ρώσους κοσμοναύτες Αντρέι Μπορισένκο και Ολέγκ Νοβίτσκι, που τιμήθηκαν με μικρότερες διακρίσεις, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του προς τους βραβευθέντες ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την ίδια στιγμή. άλλοι τιμώμενοι με παράσημα ήταν η πρόεδρος της Άνω Βουλής και πρώην πρέσβης στην Ελλάδα Βαλεντίνα Ματβιένκο και ο πρόεδρος της FIFA Τζοβάνι Ινφαντίνο, τον οποίο το Κρεμλινο ευγνωμονεί για την επιτυχή συνεργασία στη διοργάνωση του Μουντιάλ της περασμένης χρονιάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...