Εκκλησία

Ουδείς στο πλευρό της νέας ουκρανικής Εκκλησίας-Νέα στήριξη στην κανονικότητα-Εκτεθειμένο το Φανάρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου να δήλωσε τις προάλλες πως ξεκινάει “σταυροφορία” για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα η Εκκλησία της Κύπρου πάντως στηρίζει έμπρακτα την κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία, ειδικά σε μια περίδο που η εικόνα της νέας εκκλησιαστικής δομής υπό τον Επιφάνιο και το Φανάρι, δείχνει σημάδια διάλυσης μετά και τις δηλώσεις του "Πατριάρχη" Φιλάρετου. 

Συγκεριμένα στους εορτασμούς της κανονικής ουκρανικής εκκλησίας για την μνήμη του Αγίου Θεοδοσίου των Σπηλαίων του Κιέβου, έναν από τους ιδρυτές του μοναχισμού της ρωσικής εκκλησίας, συλλειτούργησαν εκπρόσωποι 3 τοπικών εκκλησιών.

Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο (Μπακοπούλος) της Ιεράς Μητροπόλες Ταμασού της Κυπριακής Εκκλησίας, τον π.Κορνήλιο Βίλκι της πολωνικής εκκλησίας, καθώς και εκπροσώπους της ρουμανικής εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας, οι ιεράρχες, οι κληρικοί, οι μοναχοί και οι πιστοί προσευχήθηκαν για την ειρήνη στην Ουκρανία και για την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μετά τη Λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Θεοδοσίου.

https://www.youtube.com/watch?v=-AN6kYREtqc

Συνάντηση Ονούφριου με τον Πατριάρχη Θεόφιλο

Και σαν να μην έφταναν οι εορτασμοί στο Κίεβο, χθες ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως το Πατριαρχείο στους Αγίους Τόπους στηρίζει την κανονικότητα. Υπενθυμίζεται πως ο Πατριάρχης Θεόφιλος έχει αποφύγει επανειλημμένως να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της νέας Εκκλησίας.

Η συνάντηση πραγματοποιηθήκε στο πλαίσιο της προσκυνηματικής επίσκεψης της ουκρανικής αντιπροσωπείας στους Αγίους Τόπους. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο προκαθημένων, ο Πατριάρχης Θεόφιλος εξέφρασε την υποστήριξή του προς την UOC και τους πιστούς της.

"Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πάντα σε κατάσταση δίκης και διωγμών από τον κόσμο. Από αυτή την άποψη, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ζει μια ξεχωριστή περίοδο της ιστορίας της. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιερουσαλήμ προσευχόμαστε πάντοτε στα Ορθόδοξα ιερά της Αγίας Γης ούτως ώστε ο Κύριος να προστατέψει αυτή την Εκκλησία και τους πιστούς της στην Ουκρανία ", τόνισε ο Πατριάρχης.

Ο Ονούφριος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Θεόφιλο για τις προσευχές του και μεταβίβασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους κληρικούς και πιστούς της εκκλησίας της Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές