Κόσμος

Οπαδοί της Λίβερπουλ πέταξαν ανθρώπους σε συντριβάνι στη Βαρκελώνη (βίντεο)


Η ισπανική αστυνομία προχώρησε χθες (30/4) σε έξι συλλήψεις οπαδών της Λίβερπουλ, οι οποίοι επιτέθηκαν σε πολίτες της Βαρκελώνης την παραμονή του εκτός έδρας ημιτελικού Champions League με την Μπαρτσελόνα.

Οι 500 χούλιγκανς δημιούργησαν προβλήματα στη Βαρκελώνη και συγκεκριμένα επιτέθηκαν σε πολίτες και υπαλλήλους ξενοδοχείων. Μάλιστα, έσπασαν τη μύτη ενός εξ αυτών.

Στο διαδίκτυο πάντως κυκλοφορούν βίντεο, που δείχνουν οπαδούς της Λίβερπουλ να πετούν στο σιντριβάνι της πλατείας "Placa Reial" δύο άνδρες, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν τελείως από την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν.

Μάλιστα, οι δυο άνδρες είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ οι χούλιγκανς, που ήταν εμφανώς υπό επήρρεια αλκοόλ, γελούσαν με το... επίτευγμά τους.

Η Λίβερπουλ καταδίκασε επίσημα το περιστατικό, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

"Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Λίβερπουλ εργάζεται μαζί με την αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ και τις αρχές στην Ισπανία, στις έρευνες που κάνουν για να αναγνωρίσουν εκείνους που εμπλέκονταν στα περιστατικά βίας.

Δεν αποδεχόμαστε και δεν δείχνουμε την παραμικρή ανοχή απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Δεν θα προχωρήσουμε σε κάποια άλλη τοποθέτηση από τη στιγμή που υπάρχει έρευνα υπό εξέλιξη", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των "κόκκινων".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ