Υγεία

Οξυζενέ: Οι άγνωστες χρήσεις του υπεροξείδιο του υδρογόνου που θα σας... «λύσουν» τα χέρια!

Το οξυζενέ, είναι ένα φαρμακευτικό προϊόν το οποίο βοηθά στο να καθαριστεί μία πληγή συνήθως. Βέβαια, υπάρχουν πολλές χρήσεις του εντός του σπιτιού που θα μας λύσουν τα χέρια!

Αυτό συμβαίνει επειδή το οξυζενέ (υπεροξείδιο του υδρογόνου) είναι πολύ χρήσιμο για να αφαιρέσετε τους λεκέδες, ειδικά τους λεκέδες αίματος. Είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο προϊόν αλλά και πολύ φθηνό.

 

Η ουσία χάνει την ισχύ της όταν έρχεται σε επαφή με το φως, τη θερμότητα και / ή τον αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει πάντα να βιδώνετε ξανά το καπάκι αμέσως μετά τη χρήση του.

Δεν πρέπει ποτέ να καταπιείτε το υπεροξείδιο επειδή μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες στο στόμα σας ακόμα και εμετό.

Απολύμανση

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ιδανικό για χρήση ως απολυμαντικό για εργαλεία ομορφιάς. Απολυμάνετε νυχοκόπτες, τσιμπιδάκια και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας ή το σώμα σας. Μπορείτε επίσης να απολυμάνετε τις οδοντόβουρτσες ( ξεπλύνετε καλά πριν τις χρησιμοποιήσετε ξανά).

Πόδια

Η μυρωδιά στα πόδια μας προκαλείται από βακτήρια, οπότε αν σκοτώσετε τα βακτήρια, αποβάλλετε τη μυρωδιά. Κάντε ένα λουτρό ποδιών με ζεστό νερό και ένα φλιτζάνι οξυζενέ. Αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν σε αυτό και θα παρατηρήσετε ότι θα είναι λιγότερο δύσοσμα μετά. Το λουτρό ποδιών βοηθά επίσης κατά του μύκητα των ποδιών και θα μαλακώσει τους κάλους.

Νύχια

Τα νύχια σας είναι λίγο κίτρινα; Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου με δύο κουταλιές μαγειρικής σόδας. Θα σχηματίσει μια κρέμα και θα αρχίσει να αφρίζει λίγο. Τρίψτε την κρέμα επάνω και κάτω από τα νύχια σας και αφήστε τη να καθίσει και να μουλιάσει για τρία λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Κουζίνα

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι πολύ βολικό για να απολυμάνετε τα αντικείμενα της κουζίνας. Φτιάξτε ένα μίγμα 50% νερό και 50% οξυζενέ και με αυτό καθαρίστε τα εργαλεία, τους πάγκους, το ξύλο κοπής κ.λπ. Ξεβγάλετε με καθαρό νερό.

Ψυγείο

Βάλτε το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε μια φιάλη ψεκασμού και ψεκάστε το στο ψυγείο σας αφού το αδειάσετε και το καθαρίσετε. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε ότι όλα τα εναπομείναντα βακτηρίδια θα καταπολεμηθούν.

Λευκά ρούχα

Αντί για χλωρίνης, προσθέστε ένα φλιτζάνι οξυζενέ (ποτέ και τα δυο μαζί!) Για τους λεκέδες δημιουργήστε ένα μείγμα ενός τετάρτου ενός φλιτζανιού οξυζενέ, ένα τέταρτο ενός φλιτζανιού σόδα μαγειρική και ένα τέταρτο φλιτζανιού νερό. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε αυτό το μείγμα πάνω στους λεκέδες και αφήστε το να καθίσει και για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε τα ρούχα όπως θα κάνατε κανονικά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης