Οικονομία

Ομογενής από τη Βενεζουέλα ετοιμάζει νέο εμπορικό κέντρο στα Βόρεια Προάστια

Υπομονή τουλάχιστον ως τα μέσα του 2020 θα χρειαστεί να κάνει η διοίκηση του ομίλου Κωνσταντίνου, έως ότου καταστεί εφικτή η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανάπτυξη ενός νέου πόλου εμπορίου, εστίασης, ψυχαγωγίας και επιχειρείν στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Ο λόγος για τη νέα επένδυση του ομογενούς επιχειρηματία από την Βενεζουέλα, κ. Παν. Κωνσταντίνου, η οποία πρόσφατα έλαβε την έγκριση της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων, με το σχετικό επενδυτικό σχέδιο, ύψους 93,4 εκατ. ευρώ να εντάσσεται στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί fast track. Μάλιστα, το σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε πριν από λίγες εβδομάδες, επισημοποιώντας την όλη διαδικασία.

Ο κ. Κωνσταντίνου επιχειρεί να αναπτύξει έκταση 85 στρεμμάτων στην περιοχή της Λυκόβρυσης. Πρόκειται για μια σειρά από οικόπεδα, τα οποία αποκτήθηκαν σταδιακά, ήδη από το 2010 κι εκτείνονται σε δύο δήμους Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης και τέσσερις επιμέρους πολεοδομικές ενότητες.

Μέρος της έκτασης έχει πρόσοψη στον κόμβο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στον κόμβο της Λυκόβρυσης, πλησίον της βιομηχανίας ΦΑΓΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η ανάπτυξη ενός πολυχώρου μικτών χρήσεων, συνολικής ανωδομής της τάξεως των 50.000 τ.μ.

Ένα μέρος αυτού θα αφορά την ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων, κυρίως τύπου big-box, δηλαδή θα φιλοξενεί καταστήματα μεγάλης επιφάνειας το καθένα, όπως π.χ. συμβαίνει στο εμπορικό πάρκο Smart Park. Παράλληλα, εξετάζεται η προσθήκη χώρων γραφείων, χρήσεων ψυχαγωγίας, όπως παιδότοποι, κινηματογράφοι, παιδικές χαρές, αίθουσα μπόουλινγκ και γήπεδα, αλλά και εστιατόρια και καφέ. Σύμφωνα με τον φάκελο της επένδυσης, από τη λειτουργία του κέντρου προβλέπεται η δημιουργία 722 νέων θέσεων εργασίας.

Τα επόμενα βήματα αφορούν την εκπόνηση της απαιτούμενης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μετά την έγκριση της οποίας, θα απαιτηθεί η σύνταξη Προεδρικού Διατάγματος με τις επιτρεπόμενες χρήσεις για την πολεοδόμηση του ακινήτου. Βάσει αντίστοιχων προσπαθειών στο παρελθόν, η όλη διαδικασία απαιτεί περί τους 18-24 μήνες για να ολοκληρωθεί, ωστόσο, υπάρχει η αισιοδοξία ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Ο κ. Κωνσταντίνου, ορμώμενος από την Βενεζουέλα, έχει ολοκληρώσει ήδη από το 2011 την πρώτη του επένδυση, το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall, που λειτουργεί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στα νότια προάστια. Για το εν λόγω ακίνητο απαιτήθηκαν κεφάλαια 75 εκατ. ευρώ. Το Athens Metro Mall προσφέρει επιφάνεια 21.500 τ.μ., στα οποία φιλοξενούνται 95 καταστήματα, 18 εστιατόρια και πέντε αίθουσες κινηματογράφου, ενώ εξυπηρετείται από τον ομώνυμο σταθμό ΜΕΤΡΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κωνσταντίνου αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά και μια σειρά επώνυμων «σημάτων» μόδας, όπως Shana, Benetton, Sisley, Barcode, καθώς επίσης και την αλυσίδα ειδών οικιακού εξοπλισμού «Διάφανο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ