ΗΠΑ

Οι νέοι αισθητήρες του στρατού των ΗΠΑ που δίνουν στους Αμερικανούς ασύμμετρο πλεονέκτημα (βίντεο)


Η Raytheon, κατασκευάστρια των πυραύλων Tomahawk, κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει την ικανότητα της νέας οικογένειας αισθητήρων αεροσκαφών, που ονομάζεται σύστημα πολλαπλών φασματικών στόχων – Multi-Spectral Targeting System (MTS).

Η Raytheon ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Twitter: «Μικρός πυργίσκος, μεγάλη ορατότητα: Το MTS μας παρέχει λεπτομερή νοημοσύνη σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας».

Επίσης, η εταιρεία επισημαίνει ότι το νέο σύστημα MTS παρέχει στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους ένα ασύμμετρο πλεονέκτημα.

Το MTS παρέχει ηλεκτροοπτικές / υπέρυθρες (EO / IR), καταδείκτη λέιζερ και δυνατότητες φωτισμού λέιζερ ενσωματωμένες σε ένα μόνο πακέτο αισθητήρων.
https://twitter.com/Raytheon/status/1130579030212829184?ref_src=twsrc%5Etfw
Η οικογένεια αισθητήρων MTS, συμπεριλαμβανομένων των Compact MTS, MTS-A, MTS-B, MTS-C, MTS-D (AN / DAS-4) παρέχει λεπτομερή στοιχεία πληροφοριών μέσω του οπτικού και του υπέρυθρου φάσματος για την υποστήριξη των στρατιωτικών και των πολιτικών αποστολών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε όλο τον κόσμο.

Αξιοποιώντας την πρωτοποριακή ψηφιακή αρχιτεκτονική, αυτό το εξελιγμένο σύστημα EO / IR παρέχει επιτήρηση μεγάλου βεληνεκούς, εντοπισμό των στόχων, παρακολούθηση, range finding και καταδείκτη λέιζερ για τον πυραύλο Griffin και την καθοδηγούμενη βόμβα από λέιζερ, Paveway.

Θα διαθέτει επίσης και όλα τα tri-service και τα λέιζερ πολεμοφόδια του ΝΑΤΟ. Οι αισθητήρες MTS διαθέτουν πολλαπλά πεδία θέασης, ηλεκτρονικό ζουμ και παρακολούθηση βίντεο πολλαπλών σημείων και σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να ενσωματώνουν μελλοντικές επιλογές ανάπτυξης και βελτιώσεις.

Μέχρι σήμερα, η Raytheon έχει παραδώσει περισσότερους από 3.000 αισθητήρες MTS στις αμερικανικές και διεθνείς ένοπλες δυνάμεις και έχει ενσωματώσει με επιτυχία 44 παραλλαγές του συστήματος σε περισσότερα από 20 περιστροφικά, UAS και πλατφόρμες σταθερής πτέρυγας – συμπεριλαμβανομένων των MH-60 Blackhawk, το C-130 Hercules, τον MQ-9C Reaper, τον MQ-1 Predator και τον MG-1C Grey Eagle.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ