Αρχείο

Οι "μυστικές" έρευνες προεξοφλούν ήττα του ΣΥΡΙΖΑ: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις κάλπες - Τελική "μάχη" για Τσίπρα-Μητσοτάκη

Μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα δίνουν τον ύστατο αγώνα για να επικρατήσουν ο ένας έναντι του άλλου. Αυτό που γνωρίζουν, ωστόσο, τα δύο επιτελεία σε Μαξίμου και Πειραιώς από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις είναι ότι ξέρουν σε τι μπορούν να ελπίζουν και τι πρέπει να αποφύγουν.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουμε γίνει μάρτυρες εθνικής προδοσίας με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλύφθηκε η πλήρης κατάρρευση του κυβερνητικού μηχανισμού με την τραγωδία στο Μάτι και τους πάνω από 100 νεκρούς, ενώ ο κ.Τσίπρας συνεχίζει τα προεκλογικά δώρα και εκβιάζει ξεκάθαρα τον ελληνικό λαό με ακύρωση των μέτρων αν δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοσκοπήσεις εδώ και μήνες προμηνύουν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ιδιαίτερη σημασία έχει και η διαφορά που θα σημειωθεί, και θα συμβάλλει στην τελική ημερομηνία βουλευτικών εκλογών. Οι φετινές ευρωεκλογές, εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικές για ολόκληρη την Ευρώπη, θα καθορίσουν το πολιτικό σκηνικό στη χώρα για τους επόμενους μήνες.

Οι δημοσκοπικές έρευνες αποδεικνύουν πως η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα θα είναι από 3,5 – 7 % ανάλογα με το που θα κλίνουν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, σημειώνει το CNN Greece.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν, ως φαίνεται, από τώρα καταλάβει ότι δεν αμφισβητείται πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Το θέμα είναι η διαφορά που δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της Πειραιώς.

Κυβερνητικά στελέχη που έχουν εικόνα των δημοσκοπήσεων, θεωρούν ότι η διαφορά θα κυμανθεί περίπου στο 3,5%. Αντίθετη άποψη εκφράζουν οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υποστηρίζουν, δηλαδή, πως η διαφορά θα είναι πάνω από πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Ενδέχεται δε, η διαφορά να είναι ακόμη μεγαλύτερη στην περίπτωση που η πρωτιά του κ. Μητσοτάκη λάβει χαρακτηριστικά εκλογικού «αέρα».

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση στοχεύουν κατευθείαν στους νέους ψηφοφόρους. Αν οι ηλικίες 17-24 ετών πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή στις κάλπες, τότε το… χαμόγελο στα χείλια των κυβερνητικών στελεχών μπορεί να περισσέψει αφού, αποδίδουν μεγάλες πιθανότητες νίκης έχοντας τις νεαρές ηλικίες κοντά τους.

Το ίδιο αναφέρουν και οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εκτιμούν ότι οι νέοι ψηφοφόροι θα κινηθούν κοντά τους εκλογικά γιατί πολλοί εξ αυτών των παιδιών εργάζονται στα χρόνια της κρίσης με πολύ χαμηλούς μισθούς και θα «απαντήσουν» εκλογικά στους υπεύθυνους, δείχνοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι, ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες ο κ. Τσίπρας δεν ξέχασε τις παροχές και εξήγγειλε αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη.

Είναι η ύστατη προσπάθεια, έτσι ώστε ο κ. Τσίπρας να μειώσει την διαφορά παρά του αντιθέτου λεγόμενα από υπουργούς που μεταφέρουν στον πρωθυπουργό μια διαφορετική εικόνα λέγοντάς του «θα σκίσουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, ζητά ένα καθαρό αποτέλεσμα ώστε να πιέσει από την Κυριακή και μετά με πιο έντονο τρόπο για βουλευτικές εκλογές το νωρίτερα δυνατό.

Επίσης, τα προγνωστικά σε ό,τι αφορά στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Και αυτό διότι αποδεδειγμένα δεν έχει στελέχη που να έχει εκπαιδεύσει στην αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα, όπως όλοι εκτιμούν, η μερίδα του λέοντος να πέσει στη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ που διαθέτουν ικανά και έμπειρα στελέχη που διαχειρίζονται με επιτυχία τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών στις πόλεις που βρίσκονται επικεφαλής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...