Κοινωνία

Οι καταδρομικές επιθέσεις καλά κρατούν: Οι εικόνες από τα τελευταία επιτεύγματα της τρομοκρατίας

Ραγδαία είναι το τελευταίο διάστημα η αύξηση των επιθέσεων και η επιχείρηση κλίματος τρομοκρατίας, με τους γνωστούς αγνώστους «μπαχαλάκηδες« να κάνουν στην κυριολεξία ό,τι θέλουν.

Η κυβέρνηση πλέον δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ούτε την ομαλή διεξαγωγή μιας προεκλογικής συγκέντρωσης, ενώ οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. βλέποντας αυτή την έξαρση, είναι πλέον έκδηλοι για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και το πώς μπορούν να προστατευθούν τόσο οι πολίτες, όσο και οι ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες είχαμε τις επιθέσεις στα μαγαζιά της Βουκουρεστίου, τα επεισόδια στην πορεία για τον Κουφοντίνα και τη βροχή μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, την επίθεση στο Α.Τ. Καισαριανής, τις επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ Ηλιούπολης, στο περίπτερο της ΝΔ Ιωαννίνων, στο σπίτι του αμερικανού πρέσβη, αλλά και στις πολιτικές συγκεντρώσεις που αφορούν στελέχη της ΝΔ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι αντιεξουσιαστικές ομάδες έχουν βγει πλέον από τα όρια των Εξαρχείων και έχοντας την πλήρη αίσθηση της ατιμωρησίας, χτυπούν ανενόχλητοι ακόμη και σε εμπορικούς δρόμους του Κολωνακίου, όπως η Βουκουρεστίου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα οι παρεμβάσεις – επιθέσεις έχουν ενταθεί λόγω του ζητήματος της άδειας στον πολυισοβίτη της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ομάδες αναρχικών πραγματοποιούν καθημερινά συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, οι οποίες συνήθως καταλήγουν σε επεισόδια. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός πως μόλις τις τελευταίες 11 ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 44 παρεμβάσεις υπέρ του Κουφοντίνα.

Πέρα από αυτές, καθημερινά είναι πλέον τα φαινόμενα καταδρομικών επιθέσεων τόσο σε δημόσιες εκδηλώσεις όσο και σε καταστήματα, χωρίς απαραίτητα αυτά να σχετίζονται με την υπόθεση Κουφοντίνα. Τα ξημερώματα της Κυριακής, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν τρεις σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις σε τράπεζες και σε κατάστημα ΕΛΤΑ, σε Χαϊδάρι, Βύρωνα και Καισαριανή.

Την ίδια ώρα, 03:00, που ομάδα αγνώστων εξαπέλυε επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας, στη λεωφόρο Αθηνών 364 στο Χαϊδάρι, σπάζοντας με βαριοπούλες τα τζάμια και το ΑΤΜ, ενώ πέταξαν και γκαζάκια στην είσοδο, μια άλλη ομάδα προξένησε φθορές με βαριοπούλες στους υαλοπίνακες και την οθόνη του ΑΤΜ, σε υποκατάστημα άλλης τράπεζας, στην οδό Φορμίωνος 141 στο Βύρωνα.

Δέκα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πιθανόν οι ίδιοι που προξένησαν τις φθορές στο Βύρωνα, έσπασαν την οθόνη του ΑΤΜ που είναι τοποθετημένο έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στην οδό Αδριανουπόλεως 45 στην Καισαριανή.

Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ