Πολιτική

Νέο φάουλ από το ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μπαλαούρας τάσσεται υπέρ του Κουφοντίνα - «Κακώς δεν του δόθηκε άδεια»

Και όμως το είπε. Ο Μπαλαούρας πήρε το μέρος ενός εγκληματία που στο όνομα των πολιτικών του πιστεύω στέρησε ανθρώπινες ζωές.

Αίσθηση προκαλεί η άποψη που εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, ότι κακώς δεν απορρίφθηκε το νέο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια από τη φυλακή.

Ο κ. Μπαλαούρας, σχολιάζοντας το γεγονός ότι αντιεξουσιαστές τα έκαναν γυαλιά- καρφιά στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ανέφερε ότι κακώς συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά και ότι κακώς δεν δόθηκε η άδεια στον καταδικασμένο εκτελεστή της 17 Νοέμβρη. «Κακώς συνέβησαν και τα δύο. Και οι διαμαρτυρίες με αυτή την ένταση και η μη χορήγηση της άδειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open.

Οταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε να δοθεί η άδεια στον Κουφοντίνα, ο κ. Μπαλαούρας απάντησε «Βεβαίως» και συνέχισε: «Θυμίζω ότι είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει». Μάλιστα, όταν του επισημάνθηκε ότι ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη είναι αμετανόητος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Δεν μπορεί να βάλεις κανέναν να κάνει δήλωση μετάνοιας».

Μπαλαούρας για Κουφοντίνα: Εχει δικαιώματα ο έγκλειστος με καλή διαγωγή
Για να υποστηρίξει αυτή τη θέση του υπέρ της χορήγησης άδειας στον Κουφοντίνα, ο κ. Μπαλαούρας έφερε ως παράδειγμα το τι έκανε η Ιταλία με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες. «Ετυχαν μεγάλης και γενναιόδωρης μεταχείρισης από το ιταλικό κράτος. Τους έδωσαν πολύ νωρίς το δικαίωμα να κυκλοφορούν, να εργάζονται, απλώς να μην κοιμούνται σπίτι τους», δήλωσε.

Ο Μάκης Μπαλαούρας τόνισε ακόμη, για το ζήτημα της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ότι είναι παλιός ο σχετικός νόμος. «Εφόσον ένας έγκλειστος έχει καλή διαγωγή μέσα στις φυλακές έχει κάποια δικαιώματα», είπε, ενώ σε άλλο σημείο επανέλαβε ότι ο Κουφοντίνας ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του στις άδειες που έχει πάρει έως τώρα. «Ο Χριστόδουλος Ξηρός που δεν ήταν συνεπής δεν ξαναπήρε άδεια», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές στο σκεπτικό τους, για την απόρριψη του αιτήματος του Κουφοντίνα, επικεντρώθηκαν στη στάση του, υπογραμμίζοντας ότι ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη παραμένει αμετανόητος. Δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του «κρατικού μονοπωλίου της βίας» και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας, αναφέρεται στο βούλευμα για τον Κουφοντίνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...