Εσωτερική Ασφάλεια

Νέες ταυτότητες: Η μεγάλη γκάφα με τα δακτυλικά αποτυπώματα-Τι απάντησε το Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Στα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με την επική γκάφα του Υπουργείου να "ξεχάσει" να βάλει τα δακτυλικά αποτυπώματα στις νέες ταυτότητες, απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Διαψεύδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν λόγο για γκάφα του υπουργείου, σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα στις νέες ταυτότητες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το υπουργείο αναγκάστηκε να βγάλει δεύτερη απόφαση για να ενταχθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα στα χαρακτηριστικά ασφαλείας των νέων ταυτοτήτων.

Στην ανακοίνωση-διάψευση που εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, το υπουργείο αναφέρει πως όλα όσα γράφτηκαν σχετικά με το θέμα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «στην πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 27 Απριλίου 2018, δεν είχαν ενταχθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα στα χαρακτηριστικά ασφαλείας των νέων ταυτοτήτων, καθώς δεν είχε οριστεί σχετική υποχρέωση των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και μόλις τον περασμένο μήνα (Απρίλιος 2019) η υποχρέωση αυτή συμπεριλήφθηκε στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

«Στο πλαίσιο αυτό η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (8200/0-181621/2019, ΦΕΚ 1671, Β', 14 Μαΐου 2019) με την οποία τροποποιήθηκε η αρχική, αποτελεί εναρμόνιση στον ευρωπαϊκό κανονισμό», επισημαίνει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Με βάση τα παραπάνω οι αναφορές στα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ