Οικονομία

Νέα κυβερνητική γκάφα - «Ξέχασαν» να δώσουν το… επίδομα κάλπης σε δικαιούχους προσωρινής σύνταξης

Νέα κυβερνητική γκάφα άφησε εκτός επιδόματος 13ης σύνταξης χιλιάδες συνταξιούχους -κατά κύριο λόγο από το Δημόσιο- που παίρνουν μόνον την προσωρινή σύνταξη.

Παρότι ο νόμος τούς εντάσσει στους δικαιούχους όπως και τους λοιπούς συνταξιούχους, εν τούτοις, όπως αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» μέσα από μαρτυρίες συνταξιούχων, κανείς από το Δημόσιο με προσωρινή σύνταξη δεν έλαβε στο λογαριασμό του ούτε σεντ από την κουτσουρεμένη 13η σύνταξη!

Σύμφωνα με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), το πρόβλημα που άφησε έξω από το επίδομα όσους λαμβάνουν προσωρινή έχει να κάνει με διευκρινιστικές οδηγίες, που όμως δεν δόθηκαν έγκαιρα, και έτσι δεν έγιναν πληρωμές.

Η διάταξη, όμως, που πέρασε στο νόμο λέει καθαρά ότι το επίδομα της 13ης σύνταξης θα καταβληθεί και σε όσους λαμβάνουν προσωρινή. Κάτι που μέχρι χθες δεν είχε συμβεί για χιλιάδες δικαιούχους, που από την Παρασκευή περίμεναν να δουν το επίδομα αλλά μέχρι και χθες δεν είχε πιστωθεί τίποτε.

Πέραν αυτών, όμως, οι διαμαρτυρίες όσων πήραν πολύ λιγότερα από την 13η σύνταξη που περίμεναν συνεχίζονται.

Τα ποσά δεν είναι μόνον ότι έχουν κρατήσεις ως και 35%, όπως αποκάλυψε χθες ο «Ε.Τ.» με πραγματικά στοιχεία πληρωμών συνταξιούχων, αλλά και ότι το αρχικό -προ κρατήσεων- ποσό του επιδόματος υπολογίστηκε στις μικτές συντάξεις που επανυπολογίστηκαν από 1ης/1/2019 με το νόμο Κατρούγκαλου και είναι μικρότερες από τις παλιές που έβλεπαν στα ενημερωτικά τους σημειώματα οι συνταξιούχοι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.

eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...