ΗΠΑ

ΜΗ-60: «Αποκαλύφθηκε» νέα θανατηφόρα έκδοση του ελικοπτέρου (βίντεο)


Μια νέα έκδοση του ελικοπτέρου MH-60 του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια έκθεσης για οπλικά συστήματα θάλασσας, αέρος και διαστήματος στις ΗΠΑ, που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις από στρατιωτικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο λόγος για τον οποίο αρκετοί έχουν εντυπωσιαστεί από τα πρώτα πλάνα του ιδαίτερα αναβαθμισμένου μοντέλου του ελικοπτέρου MH-60, είναι το «οπλοστάσιό» του, το οποίο κυριολεκτικά τρομάζει.

Ειδικότερα, η εταιρεία Raytheon που ασχολείται με την δημιουργία πυραυλικών συστημάτων, σε συνεργασία με την εταιρεία Kongsberg Defense and Aerospace, βρίσκονται «πίσω» από την αποκάλυψη του ελικοπτέρου πολλαπλών ρόλων MH-60R Seahawk» το οποίο φαίνεται να διαθέτει δύο πυραύλους τύπου NSM – «Naval Strike Missiles».
https://twitter.com/StrikeWriter/status/1125858690551230465?ref_src=twsrc%5Etfw
Το NSM είναι ένα «νορβηγικό» αντιπλοϊκό βλήμα ακριβείας και μεγάλης εμβέλειας, που μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει εχθρικά πλοία σε αποστάσεις μέχρι 100 ναυτικά μίλια μακριά.

Επίσης διαθέτει χαρακτηριστικά stealth , καθώς «πετά» αρκετά κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά και εξελιγμένους αισθητήρες και ραντάρ για τον ακριβή εντοπισμό και στόχευση της απειλής, σε δύσκολες συνθήκες.

Από ότι φαίνεται, λοιπόν, η έκδοση του ελικοπτέρου πολλαπλών ρόλων MH-60R θα ενσωματώσει στο οπλοστάσιό του την δυνατότητα να φέρει δύο πυραύλους τέτοιου είδους, καθιστώντας το εξαιρετικά καταστροφικό στο πεδίο της μάχης.

Υπενθυμίζεται, πως πέρα από τους δύο πυραύλους NSM, το MH-60R είναι εξοπλισμένο επίσης με πυραύλους Hellfire αέρος-εδάφους και αλλά και με ανθυποβρυχιακό οπλισμό, όπως για παράδειγμα την τορπίλη Mark 54.

MH-60

Ο κύριος ρόλος του ελικοπτέρου MH-60R είναι ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος αλλά και η επίθεση εναντίον πλοίων επιφανείας. Οι δευτερεύουσες αποστολές περιλαμβάνουν έρευνα και διάσωση, διοικητική μέριμνα, μεταφορά και εκκένωση προσωπικού.

Δείτε βίντεο με τους πυραύλους NSM:
https://www.youtube.com/embed/nueJcto63Fc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές